Ljummen lökpaj med lamm- & hjortsalami

Ljummen lökpaj med lamm- & hjortsalami image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

8 bitar
  • Pajdeg

    • 125   g smör
    • 3   dl vetemjöl
  • Fyllning

    • 4   st gula lökar strimlade
    • 3   st ägg
    • 2   dl matlagningsgrädde
    • 1   dl oliver grovt hackade
    •   salt
    •   vitpeppar
  • Tillbehör

    •   hjortsalami
    •   lammsalami

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Mixa samman smör och vetemjöl i en mixer och tryck ut i en pajform med lös botten ca 25 cm diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Förgrädda ca 15 minuter i 175 °C.

    2. Fräs löken i smör på låg värme i ca 15 min, låt kallna. Fördela löken i pajskalet. Krydda med salt och vitpeppar från kvarn. Lägg på grovhackade oliver. Vispa samman äggstanningen och häll över löken. Grädda ca 30 min. Servera med tunnskuren lamm- och hjortsalami.