Ljummen lökpaj med lamm- & hjortsalami
Ingredienser
8
bitar
-
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
-
Fyllning
- 4 st gula lökar strimlade
- 3 st ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl oliver grovt hackade
- salt
- vitpeppar
-
Tillbehör
- hjortsalami
- lammsalami
Förberedelse
1. Mixa samman smör och vetemjöl i en mixer och tryck ut i en pajform med lös botten ca 25 cm diameter. Låt stå kallt ca 30 minuter. Förgrädda ca 15 minuter i 175 °C.
2. Fräs löken i smör på låg värme i ca 15 min, låt kallna. Fördela löken i pajskalet. Krydda med salt och vitpeppar från kvarn. Lägg på grovhackade oliver. Vispa samman äggstanningen och häll över löken. Grädda ca 30 min. Servera med tunnskuren lamm- och hjortsalami.