
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
100 g g | smör smör | |
2,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 msk msk | vatten vatten |
Lökfyllning
3 st st | gula lökar gul lök | |
smör
smör (till stekning) | ||
100 g g | gorgonzola gorgonzola | |
2 msk msk | timjan
timjan (finhackad) | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
1 krm krm | vitpeppar vitpeppar | |
1 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Äggstanning
3 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | mjölk mjölk | |
0,5 dl dl | grädde grädde | |
1 krm krm | salt salt | |
0,5 krm krm | vitpeppar vitpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLökig paj med Gorgonzola
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1.Arbeta snabbt ihop degen av 100 gram smör, 2,5 dl mjöl , 2 msk kallt vatten.
2.Tryck ut i pajform, cirka 24 cm i diameter.
3.Vila i kylskåp 30 minuter.
4.Nagga med en gaffel.
5.Förgrädda i 10 minuter, 200 grader i mitten av ugnen.
6.Skala och skär tunna havmåneskivor av tre gula lökar.
7.Stek löken på medelvärme i smör utan att den tar färg, i 15 minuter, tillsätt mer smör under stekningen om det behövs.
8.Krydda löken med 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm svartpeppar.
9.Fyll den förgräddade pajdegen med all lök, samt 2 msk finhackad färsk timjan.
10.Smula över 100 gram Gorgonzola.
11.Gör äggstanning genom att vispa ihop tre ägg, 2 dl mjölk, 0,5 dl vispgrädde, 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar.
12.Häll på äggstanningen och grädda i 30 minuter på 200 grader, eller tills äggstanningen har stelnat/satt sig.
13.Ta ut ur ugnen och dekorera med färsk timjan samt peppra med lite svartpepparkorn.
Tips: Gott att servera tillsammans med krispig sallad och fröknäckebröd.Recept av: @matpyssel-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 11