Högsta kvalitet till bästa pris
Lökig paj med Gorgonzola

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pajdeg

100 g g smör smör
2,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 msk msk vatten vatten

Lökfyllning

3 st st gula lökar gul lök
smör smör
(till stekning)
100 g g gorgonzola gorgonzola
2 msk msk timjan timjan
(finhackad)
0,5 tsk tsk salt salt
1 krm krm vitpeppar vitpeppar
1 krm krm svartpeppar svartpeppar

Äggstanning

3 st st ägg ägg
2 dl dl mjölk mjölk
0,5 dl dl grädde grädde
1 krm krm salt salt
0,5 krm krm vitpeppar vitpeppar

Lökig paj med Gorgonzola

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(25)

Gör så här:

1.Arbeta snabbt ihop degen av 100 gram smör, 2,5 dl mjöl , 2 msk kallt vatten.

2.Tryck ut i pajform, cirka 24 cm i diameter.

3.Vila i kylskåp 30 minuter.

4.Nagga med en gaffel.

5.Förgrädda i 10 minuter, 200 grader i mitten av ugnen.

6.Skala och skär tunna havmåneskivor av tre gula lökar.

7.Stek löken på medelvärme i smör utan att den tar färg, i 15 minuter, tillsätt mer smör under stekningen om det behövs.

8.Krydda löken med 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 krm svartpeppar.

9.Fyll den förgräddade pajdegen med all lök, samt 2 msk finhackad färsk timjan.

10.Smula över 100 gram Gorgonzola.

11.Gör äggstanning genom att vispa ihop tre ägg, 2 dl mjölk, 0,5 dl vispgrädde, 1 krm salt och 0,5 krm vitpeppar.

12.Häll på äggstanningen och grädda i 30 minuter på 200 grader, eller tills äggstanningen har stelnat/satt sig.

13.Ta ut ur ugnen och dekorera med färsk timjan samt peppra med lite svartpepparkorn.

Tips: Gott att servera tillsammans med krispig sallad och fröknäckebröd.Recept av: @matpyssel-vinnare av#lidlsmästare2019 vecka 11