Lyxig steak sandwich med oxfilé, mixsallad och dijondressing
Ingredienser
4
personer
-
Oxfilé
- 600 g oxfilé
- salt
- svartpeppar
- 0,5 tsk cognac
-
Mixsallad
- 1 st grönsallad
- 0,5 st grönsallad
- 0,5 lökar finhackad
- 1 msk kapris finhackad
- 1 msk cornichons finhackad
-
Dijondressing
- 2 dl olja
- 3 st äggulor
- 1 msk honung
- 2 msk dijonsenap
-
- 100 g ost
- 4 st baguetter
- 4 st tomater skivade
- pommes frites
Förberedelse
1. Börja med att skära oxfilén i ca 1,5 cm skivor och marinera i salt, peppar och ev. cognac.
2. För att göra dressingen, skira först äggulan ner i en bunke. Tillsätt vinäger, honung och senap och vispa ihop. Tillsätt sedan olja under kraftig vispning i en jämn stråle så att det binder till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar. Smaken ska vara söt, stark och pepprig.
3. Blanda mixsalladen och dressingen.
4. Fyll baguetterna med ost, tomat, sallad och oxfiléskivorna.
5. Lägg på grillen i någon minut på varje sida. Slå in i en servett eller bakplåtspapper.
6. Servera med pommes frites om du vill.