Lyxigt plock på baguette

Lyxigt plock på baguette image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 1   baguette
    •   färskost
  • Pålägg 1

    • 2   msk kapris
    • 3   tomater
    • 1   gul lök
    • 1   msk olivolja
  • Pålägg 2

    • 100   g varmrökt lax
    • 2   msk pepparrot
  • Pålägg 3

    • 2   st ägg
    • 0,5   dl grädde
    • 1   msk kaviar
  • Pålägg 4

    • 4   viltpastej
    • 4   cornichons
  • Pålägg 5

    • 100   g blåmögelost
    • 2   msk fikonchutney

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Dela baguetten på längden.

  2. Bred på färskosten.

  3. Skär baguetten i 20 bitar, 4 per fyllning. Lägg sedan upp baguetten på längden.

  4. Pålägg 1: Finhacka tomat, lök och blanda med kapris och lite av oljan.

    Pålägg 2: Skiva kallrökt lax och riv över färsk pepparrot.

    Pålägg 3: Koka och skiva äggen. Vispa grädden och blanda i kaviar. Toppa kaviargrädden på ägget.

    Pålägg 4: Lägg på pastejen och toppa med finhackade cornichons.

    Pålägg 5: Lägg på en bit ost och en klick fikonchutney.