Mandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse
Ingredienser
10
personer
-
Mandelkaka
- 150 g smör
- 100 g mandelmjölk
- 50 g mandelmassa Riven
- 2,5 dl socker
- 3 st ägg
- vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
-
Mousse
- 200 g vit choklad
- 3 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
-
- 250 g mascarpone
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (22-24 cm).
2. Smält smöret och blanda med resterande ingredienser och häll i formen.
3. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten. Låt svalna och ställ in i kylen i någon timmar.
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp hälften av grädden och häll det sedan över den vita chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Vispa resterande grädde och mascarpone tills det blir fluffigt. Vänd i det i chokladblandningen och vispa med handvisp tills moussen blir slät.
2. Ställ i kylen en timme för att sätta sig och spritsa eller bred ut moussen på kakan.
Garnera med färska bär och rostad mandel.