Mandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse

Mandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

10 personer
  • Mandelkaka

    • 150   g smör
    • 100   g mandelmjölk
    • 50   g mandelmassa Riven
    • 2,5   dl socker
    • 3   st ägg
    •   vetemjöl
    • 3   tsk vaniljsocker
    • 1   nypa salt
  • Mousse

    • 200   g vit choklad
    • 3   dl grädde
    • 2   tsk vaniljsocker
    • 250   g mascarpone

Förberedelse

    Mandelkaka:

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (22-24 cm).

    2. Smält smöret och blanda med resterande ingredienser och häll i formen.

    3. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten. Låt svalna och ställ in i kylen i någon timmar.

    Mascarponemousse med vit choklad

    1. Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp hälften av grädden och häll det sedan över den vita chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Vispa resterande grädde och mascarpone tills det blir fluffigt. Vänd i det i chokladblandningen och vispa med handvisp tills moussen blir slät.

    2. Ställ i kylen en timme för att sätta sig och spritsa eller bred ut moussen på kakan.

    Garnera med färska bär och rostad mandel.