
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Mandelkaka
150 g g | smör smör | |
100 g g | mandelmjölk mandelmjölk | |
50 g g | mandelmassa
mandelmassa (Riven) | |
2,5 dl dl | socker socker | |
3 st st | ägg ägg | |
vetemjöl vetemjöl | ||
3 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
1 nypor nypa | salt salt |
Mousse
200 g g | vit choklad vit choklad | |
3 dl dl | grädde grädde | |
2 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker |
250 g g | mascarpone mascarpone |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Mandelkaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (22-24 cm).
2. Smält smöret och blanda med resterande ingredienser och häll i formen.
3. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten. Låt svalna och ställ in i kylen i någon timmar.
Mascarponemousse med vit choklad
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp hälften av grädden och häll det sedan över den vita chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Vispa resterande grädde och mascarpone tills det blir fluffigt. Vänd i det i chokladblandningen och vispa med handvisp tills moussen blir slät.
2. Ställ i kylen en timme för att sätta sig och spritsa eller bred ut moussen på kakan.
Garnera med färska bär och rostad mandel.