Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Mandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Mandelkaka

150 g g smör smör
100 g g mandelmjölk mandelmjölk
50 g g mandelmassa mandelmassa
(Riven)
2,5 dl dl socker socker
3 st st ägg ägg
vetemjöl vetemjöl
3 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
1 nypor nypa salt salt

Mousse

200 g g vit choklad vit choklad
3 dl dl grädde grädde
2 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
250 g g mascarpone mascarpone

Mandelkaka med vit choklad- och mascarponemousse

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(32)

Gör så här:

Mandelkaka:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform (22-24 cm).

2. Smält smöret och blanda med resterande ingredienser och häll i formen.

3. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten. Låt svalna och ställ in i kylen i någon timmar.

Mascarponemousse med vit choklad

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp hälften av grädden och häll det sedan över den vita chokladen och rör tills chokladen smält. Låt svalna. Vispa resterande grädde och mascarpone tills det blir fluffigt. Vänd i det i chokladblandningen och vispa med handvisp tills moussen blir slät.

2. Ställ i kylen en timme för att sätta sig och spritsa eller bred ut moussen på kakan.

Garnera med färska bär och rostad mandel.