Mango- & kålsallad med grillad fläskkarré
Ingredienser
4
personer
-
- 4 skivor marinerad fläskkarré
- 1 msk olja
- 1 st lime
-
Dressing
- 3 msk japansk soja
- 3 st lime
- 3 msk sweet chilisås
- salt
- svartpeppar
-
Sallad
- 300 g salladskål
- 100 g kålrot
- 1 st morot
- 3 st salladslök
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chilipeppar
- 1 st mango
- 1 kruka koriander
- 1 dl cashewnöt
Förberedelse
Vispa ihop soja, lime, sweet chili till en dressing, smaka av med salt och peppar.
Tunnklyfta salladskål och strimla kålrot. Tunnskiva morot, salladslök, paprika, och chili. Skala och grovtärna mangon. Grovhacka koriandern. Blanda alla grönsaker med dressingen, låt dra i 10 minuter, smaka av med salt.
Pensla lite olja på karréskivorna och grilla till önskad stekgrad, tranchera vid servering och toppa med sallad och rostade cashewnötter. Servera med några extra limeklyftor.