Medelhavspasta med kassler, fänkål, tomat och basilika
Ingredienser
4
personer
-
Kassler
- 600 g kassler
- 1 st gul lök
- 1 dl svarta oliver urkärnade, skivade
- 0,5 dl olivolja
- 1 st vitlök
-
Pasta
- 250 g spaghetti
- 1 knippe gräslök
- 1 tsk svartpeppar
- 150 g grevéost
-
Fänkålssås
- 2 st fänkål
- 5 st tomater
- 1 st paprika
- 2 st morötter
- 0,5 st zucchini
- 2 dl krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 knippe basilika
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Tärna grönsakerna och strimla fänkålen, fräs sedan grönsaker och fänkål mjukt i rikligt med olivolja. Tillsätt hackad vitlök och låt fräsa med en liten stund. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över grovhackad basilika strax före servering.
2. Fräs den strimlade kasslern i lite olivolja tillsammans med hackad lök, pressad vitlök och oliver.
3. Koka pastan al dente och låt rinna av. Smaka av pastan med lite olivolja, hackad gräslök, salt och peppar.
4. Servera pastan med fänkålssåsen, toppa med kassler och riv grevéost över.