Högsta kvalitet till bästa pris
Mjölkbakad kyckling med ris

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kyckling

600 g g kycklingbröst kycklingbröst
(filéer)
5 dl dl mjölk mjölk
(standardmjölk)
2 dl dl grädde grädde
1 knippen knippe timjan timjan
salt salt
svartpeppar svartpeppar
basmatiris basmatiris
2 msk msk margarin margarin
(flytande)
15 st st champinjoner champinjon
1 st st gula lökar gul lök
vetemjöl vetemjöl

Rimlag

2 l l vatten vatten
1,4 dl dl salt salt
0,6 dl dl socker socker
1 knippen knippe timjan timjan
2 st st citroner citron
(skalet)
2 - 4 stjälkar stjälk persilja persilja

Tillbehör

broccoli broccoli
blomkål blomkål
olivolja olivolja

Mjölkbakad kyckling med ris

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

6:00 h
(20)

Gör så här:

1. Koka upp ingredienserna till rimlagen och låt svalna. Lägg ner kycklingbröstfiléerna i den kalla lagen och låt stå  ca 5 timmar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll över grädde, mjölk, timjan, salt och peppar så det täcker. Baka på 90 °C i ugnen till 65 °C innertemperatur. Häll av gräddmjölken i en kastrull och låt reducera till hälften, smaka upp med salt och peppar. Red eventuellt av med lite mjöl för en tjockare sås. Höj temperaturen i ugnen till 180 °C och baka klart kycklingen upp till 68 °C innertemperatur.

2. Hacka den gula löken och kvarta champinjonerna. Stek i margarinet till de har fått en gyllenbrun färg och bra yta. Salta och peppra samt vänd i persiljan du plockat från stjälkarna till rimlagen.

3. Koka riset. Servera kycklingen ovanpå den stekta svampen med såsen samt basmatiris.

4. Servera tillsammans med en sallad på kokt broccoli och blomkål som du bara pressar lite citronjuice över samt olivolja, salt och peppar.