
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kyckling
600 g g | kycklingbröst
kycklingbröst (filéer) | |
5 dl dl | mjölk
mjölk (standardmjölk) | |
2 dl dl | grädde grädde | |
1 knippen knippe | timjan timjan | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
basmatiris basmatiris | ||
2 msk msk | margarin
margarin (flytande) | |
15 st st | champinjoner champinjon | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
vetemjöl vetemjöl |
Rimlag
2 l l | vatten vatten | |
1,4 dl dl | salt salt | |
0,6 dl dl | socker socker | |
1 knippen knippe | timjan timjan | |
2 st st | citroner
citron (skalet) | |
2 - 4 stjälkar stjälk | persilja persilja |
Tillbehör
broccoli broccoli | ||
blomkål blomkål | ||
olivolja olivolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMjölkbakad kyckling med ris
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Koka upp ingredienserna till rimlagen och låt svalna. Lägg ner kycklingbröstfiléerna i den kalla lagen och låt stå ca 5 timmar. Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll över grädde, mjölk, timjan, salt och peppar så det täcker. Baka på 90 °C i ugnen till 65 °C innertemperatur. Häll av gräddmjölken i en kastrull och låt reducera till hälften, smaka upp med salt och peppar. Red eventuellt av med lite mjöl för en tjockare sås. Höj temperaturen i ugnen till 180 °C och baka klart kycklingen upp till 68 °C innertemperatur.
2. Hacka den gula löken och kvarta champinjonerna. Stek i margarinet till de har fått en gyllenbrun färg och bra yta. Salta och peppra samt vänd i persiljan du plockat från stjälkarna till rimlagen.
3. Koka riset. Servera kycklingen ovanpå den stekta svampen med såsen samt basmatiris.
4. Servera tillsammans med en sallad på kokt broccoli och blomkål som du bara pressar lite citronjuice över samt olivolja, salt och peppar.