
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
5 st st | päron päron | |
150 g g | smör smör | |
3 dl dl | mjölk mjölk | |
6 st st | ägg ägg | |
6 dl dl | socker socker | |
7,5 | vetemjöl vetemjöl | |
2 msk msk | bakpulver bakpulver | |
2 msk msk | vaniljsocker vaniljsocker | |
1 msk msk | kanel kanel | |
1 msk msk | ingefära ingefära | |
mandlar mandel |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMjuk päronkaka i långpanna
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor i en bunke och rör ner i smeten tillsammans med mjölkblandningen.
4. Häll smeten i en långpanna (30x40) med bakplåtspapper i botten.
5. Dela och kärna ur päronen och lägg dem i fina rader på kakan. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Låt svalna och skär några i rutor.