
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | smör
smör (rumsvarmt) | |
4 dl dl | socker socker | |
3 st st | ägg ägg | |
3 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 msk msk | kanel kanel | |
1 msk msk | kardemumma kardemumma | |
1,5 tsk tsk | kryddnejlika kryddnejlika | |
1,5 tsk tsk | ingefära ingefära | |
0,5 msk msk | bikarbonat bikarbonat |
Glasyr:
300 g g | färskost färskost | |
0,5 dl dl | florsocker florsocker | |
2 st st | apelsiner
apelsin (finrivet apelsinskal) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMjuk pepparkaka med apelsinglasyr
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget, och tillsätt yoghurten.
3. Blanda alla torra ingredienser med kryddorna i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en len smet.
4. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 min.
5. Låt kakan svalna. Under tiden förbereder du glasyren: Rör ihop färskost, florsocker och apelsinskal från 1 apelsin till en slät glasyr.
6. Bred ut glasyren jämnt över kakan. Toppa med resten av apelsinskalet.
7. Skär kakan i ca 18 bitar.