Morotskaka
Ingredienser
1
kaka
-
- 3 st ägg
- 3,5 dl socker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 2 krm vaniljsocker
- 2,5 dl rapsolja
- 250 g morötter
- 200 g färskost
- 2,5 dl florsocker
- 2 msk citronsaft
- 4 dl vetemjöl
- smör
- ströbröd
Förberedelse
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
Riv morötterna grovt.
Tillsätt olja och morötter i äggsmeten. Rör om och vänd ned mjölblandningen. Blanda väl, men rör inte om för hastigt.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Under tiden förbereds glasyren: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Det tar några minuter att få allt fluffigt.
Låt kakan svalna och bred glasyren över kakan.