
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | ägg ägg | ||
3,5 dl dl | socker socker | ||
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver | ||
1 tsk tsk | kanel kanel | ||
1 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | vaniljsocker vaniljsocker | ||
2,5 dl dl | rapsolja rapsolja | ||
250 g g | morötter
morot (grovrivna) | ||
smör smör | |||
ströbröd ströbröd | |||
200 g g | färskost färskost | ||
2,5 dl dl | florsocker florsocker | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMorotskaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
3. Tillsätt olja och morötter i äggsmeten. Rör om och vänd ned mjölblandningen. Blanda väl, men rör inte om för hastigt.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
5. Under tiden förbereds glasyren: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Det tar några minuter att få allt fluffigt.
6. Låt kakan svalna och bred glasyren över kakan.