
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | ägg ägg | |
3,5 dl dl | socker socker | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
1 tsk tsk | kanel kanel | |
1 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | vaniljsocker vaniljsocker | |
2,5 dl dl | rapsolja rapsolja | |
250 g g | morötter
morot (grovrivna) | |
smör smör | ||
ströbröd ströbröd | ||
200 g g | färskost färskost | |
2,5 dl dl | florsocker florsocker | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft | |
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMorotskaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
3. Tillsätt olja och morötter i äggsmeten. Rör om och vänd ned mjölblandningen. Blanda väl, men rör inte om för hastigt.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
5. Under tiden förbereds glasyren: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Det tar några minuter att få allt fluffigt.
6. Låt kakan svalna och bred glasyren över kakan.