Morotskaka

Morotskaka image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:10 h

Ingredienser

1 kaka
    • 3   st ägg
    • 3,5   dl socker
    • 2   tsk bakpulver
    • 1   tsk kanel
    • 1   tsk salt
    • 2   krm vaniljsocker
    • 2,5   dl rapsolja
    • 250   g morötter
    • 200   g färskost
    • 2,5   dl florsocker
    • 2   msk citronsaft
    • 4   dl vetemjöl
    •   smör
    •   ströbröd

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.

  3. Riv morötterna grovt.

  4. Tillsätt olja och morötter i äggsmeten. Rör om och vänd ned mjölblandningen. Blanda väl, men rör inte om för hastigt.

  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

  6. Under tiden förbereds glasyren: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Det tar några minuter att få allt fluffigt.

  7. Låt kakan svalna och bred glasyren över kakan.