Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Morotskaka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st ägg ägg
3,5 dl dl socker socker
2 tsk tsk bakpulver bakpulver
1 tsk tsk kanel kanel
1 tsk tsk salt salt
2 krm krm vaniljsocker vaniljsocker
2,5 dl dl rapsolja rapsolja
250 g g morötter morot
(grovrivna)
smör smör
ströbröd ströbröd
200 g g färskost färskost
2,5 dl dl florsocker florsocker
2 msk msk citronsaft citronsaft
4 dl dl vetemjöl vetemjöl

Morotskaka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:10 h
(37)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.

3. Tillsätt olja och morötter i äggsmeten. Rör om och vänd ned mjölblandningen. Blanda väl, men rör inte om för hastigt.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

5. Under tiden förbereds glasyren: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Det tar några minuter att få allt fluffigt.

6. Låt kakan svalna och bred glasyren över kakan.