Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Morotskaka som glassandwich

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st ägg ägg
1,5 dl dl socker socker
2 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 dl dl morötter morot
(finrivna)
50 g g valnötter valnöt
(hackade)
2 tsk tsk kanel kanel
1 krm krm salt salt
50 g g smör smör
(smält)

Fyllning:

1 l l vaniljglass vaniljglass
200 g g färskost färskost
(naturell)

Morotskaka som glassandwich

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(11)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ned mjöl, morötter, valnötter, kanel, salt och smör.

3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 min. Låt svalna.

4. Mixa ihop glassen med färskosten och bred ut i ett 2 cm tjockt lager i en form eller mindre plåt. Ställ i frysen.

5. Stansa ut små rundlar av kakbottnen. Med samma form stansar du ut rundlar av glassen. Lägg glassen mellan två bottnar. Pudra över lite florsocker och servera genast.