Morotskaka som glassandwich

Morotskaka som glassandwich image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

7 personer
    • 3   st ägg
    • 1,5   dl socker
    • 2   dl vetemjöl
    • 2   dl finrivna morötter
    • 50   g valnötter
    • 2   tsk kanel
    • 1   krm salt
    • 50   g smör
  • Fyllning:

    • 1   l vaniljglass
    • 200   g naturell färskost

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Smält smöret och finriv sedan morötterna och hacka valnötterna.

  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ned mjöl, morötter, valnötter, kanel, salt och smör.

  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 min. Låt svalna.

  5. Mixa ihop glassen med färskosten och bred ut i ett 2 cm tjockt lager i en form eller mindre plåt. Ställ i frysen.

  6. Stansa ut små rundlar av kakbottnen. Med samma form stansar du ut rundlar av glassen. Lägg glassen mellan två bottnar. Pudra över lite florsocker och servera genast.