
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | ägg ägg | |
1,5 dl dl | socker socker | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 dl dl | morötter
morot (finrivna) | |
50 g g | valnötter
valnöt (hackade) | |
2 tsk tsk | kanel kanel | |
1 krm krm | salt salt | |
50 g g | smör
smör (smält) |
Fyllning:
1 l l | vaniljglass vaniljglass | |
200 g g | färskost
färskost (naturell) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMorotskaka som glassandwich
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ned mjöl, morötter, valnötter, kanel, salt och smör.
3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 min. Låt svalna.
4. Mixa ihop glassen med färskosten och bred ut i ett 2 cm tjockt lager i en form eller mindre plåt. Ställ i frysen.
5. Stansa ut små rundlar av kakbottnen. Med samma form stansar du ut rundlar av glassen. Lägg glassen mellan två bottnar. Pudra över lite florsocker och servera genast.