
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | ägg ägg | ||
1,5 dl dl | socker socker | ||
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2 dl dl | morötter
morot (finrivna) | ||
50 g g | valnötter
valnöt (hackade) | ||
2 tsk tsk | kanel kanel | ||
1 krm krm | salt salt | ||
50 g g | smör
smör (smält) |
Fyllning:
1 l l | vaniljglass vaniljglass | ||
200 g g | färskost
färskost (naturell) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMorotskaka som glassandwich
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ned mjöl, morötter, valnötter, kanel, salt och smör.
3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 min. Låt svalna.
4. Mixa ihop glassen med färskosten och bred ut i ett 2 cm tjockt lager i en form eller mindre plåt. Ställ i frysen.
5. Stansa ut små rundlar av kakbottnen. Med samma form stansar du ut rundlar av glassen. Lägg glassen mellan två bottnar. Pudra över lite florsocker och servera genast.