Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Mosaik på havskräftor, tomatkräm, flytande tomatgelé och basilikaflarn

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g kräftor kräfta
3 vitlök vitlök
1 citroner citron
1 msk msk tomatpuré tomatpuré
1 msk msk aioli aioli
1 tsk tsk grädde grädde
1 krm krm torkat tomatpulver torkat tomatpulver
400 g g tomater tomat
0,5 st st farinsocker farinsocker
olivolja olivolja
1 msk msk vit balsamvinäger vit balsamvinäger
1 basilika basilika
10 g g proteinberikat mjöl proteinberikat mjöl
90 g g vatten vatten
olja olja

Mosaik på havskräftor, tomatkräm, flytande tomatgelé och basilikaflarn

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(2)

Gör så här:

Tillagning tomatcreme

1. Rör ihop 1 msk tomatpuré, 1 msk aioli, 1 tsk vispgrädde och 1 krm torkat tomatpulver.

2. Häll över i ett kaffefilter av tyg och låt ”rinna av” över natten i kylskåp.

Tillagning flytande tomatgelé

1. Gör ett hål i varje romanticatomat och fyll hålet med en halv bit råsocker, lite olivolja av bra kvalitet och lite torkad basilika.

2. Sätt i ugnen på 80 grader i 24 timmar.

3. Pressa ur saften från tomaterna.

4. Koka saften från tomaterna med 1 tsk agragar och 1 msk vit balsamvinäger.

5. Häll i en platt form och låt stelna.

6. Mixa till sist gelén och dra den genom en finmaskig sil.

Tillagning basilikatulie

1. Pressa ur saften ur en kruka basilika med hjälp av en centrifug.

2. Blanda saften med 10 gram proteinberikat mjöl och 90 gram vatten.

3. Sila och stek i het panna med lite olivolja tills vattnet dunstat. Lossa försiktigt.

Tillagning havskräftor

1. Skala kokta havskräftor och skär stjärtarna i ”slantar” eller små kuber.

2. Lägg i en skål med pressad vitlök och citron och smaka av med salt och låt dra i ca 1 timme.

Recept av:@amateur_malmoe-vinnare av#lidlsmästarevecka 14