Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Moussaka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g nötfärs nötfärs
1 lökar lök
(finhackad)
4 vitlök vitlök
(finhackade)
1 tsk tsk kanel kanel
1 tsk tsk oregano oregano
(torkad)
2 msk msk tomatpuré tomatpuré
1,5 dl dl rött vin rött vin
400 g g krossade tomater krossad tomat
1 knippen knippe persilja persilja
4 msk msk olivolja olivolja
2 aubergine aubergine
6 potatisar potatis
(skalade & skivade)

Bechamelsås

5 dl dl mjölk mjölk
50 g g smör smör
0,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
50 g g parmesan parmesan
2 äggulor äggula
(lätt vispade)

Moussaka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(35)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200° C.

2. Fräs köttfärsen i het panna, tillsätt hackad lök och kryddor. Tillsätt tomatpuré, vin och krossade tomater och låt sjuda ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner hackad persilja.

3. Skär auberginen i ½ cm tjocka kivor.

4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stänk ut ca 2 msk olivolja, lägg aubergineskivor och potatis ovanpå och pensla med resterande olja. Krydda med salt och peppar. Baka lätt gyllene ca 10-15 minuter.

5. Bechamel: smält smöret i en kastrull, vänd ner mjölet och rör ut, tillsätt mjölken under vispning och koka tjock. Smaksätt med salt och peppar och lite riven muskot. Vänd ner den rivna osten. Låt svalna något innan äggulorna vänds ner.

6. Lägg potatisskivor i botten och varva med aubergineskivor och köttfärs, avsluta med ett lager bechamelsås. Grädda ca 30 minuter. Servera med sallad och bröd.