
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | nötfärs nötfärs | |
1 | lökar
lök (finhackad) | |
4 | vitlök
vitlök (finhackade) | |
1 tsk tsk | kanel kanel | |
1 tsk tsk | oregano
oregano (torkad) | |
2 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
1,5 dl dl | rött vin rött vin | |
400 g g | krossade tomater krossad tomat | |
1 knippen knippe | persilja persilja | |
4 msk msk | olivolja olivolja | |
2 | aubergine aubergine | |
6 | potatisar
potatis (skalade & skivade) |
Bechamelsås
5 dl dl | mjölk mjölk | |
50 g g | smör smör | |
0,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
50 g g | parmesan parmesan | |
2 | äggulor
äggula (lätt vispade) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMoussaka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° C.
2. Fräs köttfärsen i het panna, tillsätt hackad lök och kryddor. Tillsätt tomatpuré, vin och krossade tomater och låt sjuda ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner hackad persilja.
3. Skär auberginen i ½ cm tjocka kivor.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och stänk ut ca 2 msk olivolja, lägg aubergineskivor och potatis ovanpå och pensla med resterande olja. Krydda med salt och peppar. Baka lätt gyllene ca 10-15 minuter.
5. Bechamel: smält smöret i en kastrull, vänd ner mjölet och rör ut, tillsätt mjölken under vispning och koka tjock. Smaksätt med salt och peppar och lite riven muskot. Vänd ner den rivna osten. Låt svalna något innan äggulorna vänds ner.
6. Lägg potatisskivor i botten och varva med aubergineskivor och köttfärs, avsluta med ett lager bechamelsås. Grädda ca 30 minuter. Servera med sallad och bröd.