
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 g g | färsk jäst färsk jäst | |
350 g g | vatten
vatten (kallt) | |
450 g g | vetemjöl special
vetemjöl special (eller manitoba cream) | |
10 g g | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNattjästa baguetter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Dag 1
Smula ner jästen och rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, blanda bara samman tills allt går ihop. Täck bunken med plastfolie och degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.
Dag 2
Sätt ugnen på 250 grader.
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop degen som ett kuvert upprepade gånger. Mjöla degen på ovan sidan och dela sedan degen i tre delar. Sträck ut deglängderna och snurra dem ett varv och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in en mindre kastrull med vatten i botten av ugnen. Grädda i ugnen i 20 minuter, eller tills brödet fått en fin yta på på både ovan- och undersidan.