
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 g g | färsk jäst färsk jäst | ||
350 g g | vatten
vatten (kallt) | ||
450 g g | vetemjöl special
vetemjöl special (eller manitoba cream) | ||
10 g g | salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNattjästa baguetter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Dag 1
Smula ner jästen och rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, blanda bara samman tills allt går ihop. Täck bunken med plastfolie och degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.
Dag 2
Sätt ugnen på 250 grader.
Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop degen som ett kuvert upprepade gånger. Mjöla degen på ovan sidan och dela sedan degen i tre delar. Sträck ut deglängderna och snurra dem ett varv och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in en mindre kastrull med vatten i botten av ugnen. Grädda i ugnen i 20 minuter, eller tills brödet fått en fin yta på på både ovan- och undersidan.