Högsta kvalitet till bästa pris
Nattjästa baguetter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 g g färsk jäst färsk jäst
350 g g vatten vatten
(kallt)
450 g g vetemjöl special vetemjöl special
(eller manitoba cream)
10 g g salt salt

Nattjästa baguetter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

9:00 h
(52)

Gör så här:

Dag 1

Smula ner jästen och rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, blanda bara samman tills allt går ihop. Täck bunken med plastfolie och degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.

Dag 2

Sätt ugnen på 250 grader.

Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop degen som ett kuvert upprepade gånger. Mjöla degen på ovan sidan och dela sedan degen i tre delar. Sträck ut deglängderna och snurra dem ett varv och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.

Ställ in en mindre kastrull med vatten i botten av ugnen. Grädda i ugnen i 20 minuter, eller tills brödet fått en fin yta på på både ovan- och undersidan.