Nattjästa baguetter

Christin Kashou
Christin Kashou
Nattjästa baguetter image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 9 h

Ingredienser

3 bröd
    • 4   g färsk jäst
    • 350   g kallt vatten
    • 450   g vetemjöl special
    • 10   g salt

Förberedelse

    Gör så här:

    Dag 1

    Smula ner jästen och rör ihop alla ingredienser till en deg i en bunke. Degen behöver inte knådas, blanda bara samman tills allt går ihop. Täck bunken med plastfolie och degen jäsa i rumstemperatur i cirka 8 timmar.

    Dag 2

    Sätt ugnen på 250 grader.

    Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop degen som ett kuvert upprepade gånger. Mjöla degen på ovan sidan och dela sedan degen i tre delar. Sträck ut deglängderna och snurra dem ett varv och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper.

    Ställ in en mindre kastrull med vatten i botten av ugnen. Grädda i ugnen i 20 minuter, eller tills brödet fått en fin yta på på både ovan- och undersidan.