No-bake-cheesecake
Ingredienser
4
personer
-
- 250 g müsli
- 100 g smör
- 50 g rörsocker
- 1 nypa salt
- 1000 g yoghurt
- 500 g färskost
- 1 citron
- 250 g socker
- 12 ark gelatinblad
- 1 paket kokosskumbollar
- 1 paket färska hallon
-
Till servering:
- 2 msk hallonsylt
Förberedelse
Blanda müslin i en matberedare, alternativt hacka med kniv.
Smält smöret och tillsätt müslin, brunt socker och en nypa salt. Blanda väl. Häll ner i botten på formen, pressa hårt och kyl sedan i 30 minuter.
Vispa yoghurten med gräddost och socker. Tillsätt citronsaft. Vispa tills smeten är jämn.
Blötlägg gelantinarken i cirka 10 min minuter i kallt vatten. Töm och smält i en liten kastrull med 2 msk gräddostkräm. Tillsätt kvarvarande gelatinblandning i grädden och rör om.
Ta bort våffelbotten från kokosbollarna och lägg åt sidan. Rör ner kokosbollarna i grädden. Häll sedan ner i en springform (26 cm) och låt kyla igen i 4 timmar.
Innan du serverar, dekorera kakan med våffelbottnarna och färska hallon. Servera med hallonsylt.