Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Nötchokladrutor

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

100 g g smör smör
1,5 dl dl socker socker
1 st st ägg ägg
2 msk msk kakao kakao
1 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
1,25 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,5 tsk tsk bakpulver bakpulver

Garnering

1,5 dl dl mandlar mandel
(eller hasselnötter)

Nötchokladrutor

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(23)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C (varmluft 175°C).

2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.

3. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm.

4. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

5. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.