Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Nötfärsbiffar med timjansyoghurt och rostade rotsaker

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g nötfärs nötfärs
3 msk msk ströbröd ströbröd
1 dl dl mjölk mjölk
1 ägg ägg
1 knippen knippe Färsk timjan Färsk timjan
svartpeppar svartpeppar
salt salt
10 st st vitlök vitlök
3 st st gula lökar gul lök
250 g g potatisar potatis
250 g g morötter morot
250 g g rotselleri rotselleri
250 g g palsternackor palsternacka
smör smör
2 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
1 msk msk honung honung
1 st st citroner citron

Nötfärsbiffar med timjansyoghurt och rostade rotsaker

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(21)

Gör så här:

1. Hacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor och koka i smör tills de är mjuka. Sila av. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt färs och den smörkokta löken samt ett knippe timjan, salt och nymalen svartpeppar. Forma till biffar och stek i smör i 2-3 minuter på varje sida.

2. Skala morot, palsternacka, rotselleri och de andra två gula lökarna. Skär dem i klyftor. Dela även potatisen i klyftor. Rosta i ugnen på 180 °C tillsammans med oskalade vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar.

3. Blanda yoghurt med honung, färsk timjan, det rivna skalet från citronen, salt och peppar. Vänd upp de rostade rotsakerna med färsk timjan och servera till biffarna och yoghurten.