
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | nötfärs nötfärs | |
3 msk msk | ströbröd ströbröd | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
1 | ägg ägg | |
1 knippen knippe | Färsk timjan Färsk timjan | |
svartpeppar svartpeppar | ||
salt salt | ||
10 st st | vitlök vitlök | |
3 st st | gula lökar gul lök | |
250 g g | potatisar potatis | |
250 g g | morötter morot | |
250 g g | rotselleri rotselleri | |
250 g g | palsternackor palsternacka | |
smör smör | ||
2 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
1 msk msk | honung honung | |
1 st st | citroner citron |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNötfärsbiffar med timjansyoghurt och rostade rotsaker
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Hacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor och koka i smör tills de är mjuka. Sila av. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt färs och den smörkokta löken samt ett knippe timjan, salt och nymalen svartpeppar. Forma till biffar och stek i smör i 2-3 minuter på varje sida.
2. Skala morot, palsternacka, rotselleri och de andra två gula lökarna. Skär dem i klyftor. Dela även potatisen i klyftor. Rosta i ugnen på 180 °C tillsammans med oskalade vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar.
3. Blanda yoghurt med honung, färsk timjan, det rivna skalet från citronen, salt och peppar. Vänd upp de rostade rotsakerna med färsk timjan och servera till biffarna och yoghurten.