
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Tillbehör
400 g g | tagliatelle tagliatelle | ||
150 g g | parmesan parmesan | ||
100 g g | ruccola ruccola |
Tomater
25 st st | cocktailtomater cocktailtomat | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
2 st st | vitlök vitlök | ||
1 msk msk | olivolja olivolja |
Nötytterlår
1000 g g | nötytterlår nötytterlår | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 knippen knippe | timjan timjan |
Grönpepparsås
6 dl dl | grädde grädde | ||
25 g g | smör smör | ||
2 dl dl | vatten vatten | ||
2 msk msk | grönpeppar grönpeppar | ||
1 st st | gula lökar
gul lök (hackad) | ||
4 dl dl | köttbuljong
köttbuljong (från nötytterlåret) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNötytterlår i grönpepparsås, tagliatelle, bakade tomater, ruccola och parmesan
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Nötytterlår
1. Tärna ner och bryn köttet i en stekpanna med vitlök och smör tills det fått en härlig gyllenbrun färg.
2. Tillsätt resterande ingredienser och fräs ett par minuter.
3. Lägg alltsammans i en kastrull och täck med vatten.
4. Koka köttet tills det är mört, 3-4 timmar på svag värme.
5. Lyft köttet från buljongen och vänd sedan ner det i grönpepparsåsen när den är klar.
Grönpepparsås
1. Stöt pepparen i en mortel och fräs den med löken i smöret i en minut.
2. Tillsätt buljongen samt grädden och låt sjuda ca 30 min på svag värme. Sjud tills ca 5 dl återstår.
3. Smaka av med salt och ev lite socker.
Bakade tomater
1. Blanda tomater med hackad vitlök, olivolja, salt och peppar.
2. Baka på en plåt i ugnen på 90 grader i ca 1 timme.