Högsta kvalitet till bästa pris
Nötytterlår i grönpepparsås, tagliatelle, bakade tomater, ruccola och parmesan

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Tillbehör

400 g g tagliatelle tagliatelle
150 g g parmesan parmesan
100 g g ruccola ruccola

Tomater

25 st st cocktailtomater cocktailtomat
svartpeppar svartpeppar
2 st st vitlök vitlök
1 msk msk olivolja olivolja

Nötytterlår

1000 g g nötytterlår nötytterlår
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 knippen knippe timjan timjan

Grönpepparsås

6 dl dl grädde grädde
25 g g smör smör
2 dl dl vatten vatten
2 msk msk grönpeppar grönpeppar
1 st st gula lökar gul lök
(hackad)
4 dl dl köttbuljong köttbuljong
(från nötytterlåret)

Nötytterlår i grönpepparsås, tagliatelle, bakade tomater, ruccola och parmesan

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

4:00 h
(153)

Gör så här:

Nötytterlår

1. Tärna ner och bryn köttet i en stekpanna med vitlök och smör tills det fått en härlig gyllenbrun färg.

2. Tillsätt resterande ingredienser och fräs ett par minuter.

3. Lägg alltsammans i en kastrull och täck med vatten.

4. Koka köttet tills det är mört, 3-4 timmar på svag värme.

5. Lyft köttet från buljongen och vänd sedan ner det i grönpepparsåsen när den är klar.

Grönpepparsås

1. Stöt pepparen i en mortel och fräs den med löken i smöret i en minut.

2. Tillsätt buljongen samt grädden och låt sjuda ca 30 min på svag värme. Sjud tills ca 5 dl återstår.

3. Smaka av med salt och ev lite socker.

Bakade tomater

1. Blanda tomater med hackad vitlök, olivolja, salt och peppar.

2. Baka på en plåt i ugnen på 90 grader i ca 1 timme.