Nordafrikansk vegogryta med citroncouscous

Nordafrikansk vegogryta med citroncouscous image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

6 portioner
    • 2   st gula lökar
    • 3   msk olja
    • 1   kummin
    • 2   tsk kanel
    • 1   butternutpumpa tärningar
    • 1   rotselleri tärningar
    • 2   st morötter
    • 1   zucchini
    • 2   burkar krossade tomater
    • 1   burk kikärtor
    • 0,5   citroner och rivet skal
    • 1   msk olivolja
    • 1   tsk salt
    • 6   dl vatten
    • 0,5   dl russin
    • 0,5   dl mandlar rostade
    •   turkisk yoghurt
    •   bröd orientaliskt
    • 1   dl aprikos torkade
    • 4   dl couscous

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Stek lök och kryddor i matolja ett par minuter, tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ett par minuter. Häll på krossade tomater och späd ev. med lite vatten. Låt koka ca 30 minuter, tillsätt kikärtorna och smaka av med salt och peppar.

  2. Häll couscous i en skål, tillsätt citron, olivlja och salt. Häll över kokande vatten och täck med plastfilm. Låt svälla ca 10 minuter.

  3. Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda med russin och hackade mandlar.Servera till grytan tillsammas med Turkisk yoghurt och orientaliskt bröd.