Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Nordafrikansk vegogryta med citroncouscous

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st gula lökar gul lök
3 msk msk olja olja
1 kummin kummin
2 tsk tsk kanel kanel
1 butternutpumpa butternutpumpa
(tärningar)
1 rotselleri rotselleri
(tärningar)
2 st st morötter morot
1 zucchini zucchini
2 burkar burk krossade tomater krossad tomat
1 burkar burk kikärtor kikärtor
0,5 citroner citron
(och rivet skal)
1 msk msk olivolja olivolja
1 tsk tsk salt salt
6 dl dl vatten vatten
0,5 dl dl russin russin
0,5 dl dl mandlar mandel
(rostade)
turkisk yoghurt turkisk yoghurt
bröd bröd
(orientaliskt)
1 dl dl aprikoser aprikos
(torkade)
4 dl dl couscous couscous

Nordafrikansk vegogryta med citroncouscous

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(34)

Gör så här:

  1. Stek lök och kryddor i matolja ett par minuter, tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ett par minuter. Häll på krossade tomater och späd ev. med lite vatten. Låt koka ca 30 minuter, tillsätt kikärtorna och smaka av med salt och peppar.
  2. Häll couscous i en skål, tillsätt citron, olivlja och salt. Häll över kokande vatten och täck med plastfilm. Låt svälla ca 10 minuter.
  3. Fluffa upp couscousen med en gaffel och blanda med russin och hackade mandlar.Servera till grytan tillsammas med Turkisk yoghurt och orientaliskt bröd.