Nötfärsbiffar med timjansyoghurt och rostade rotsaker

Nötfärsbiffar med timjansyoghurt och rostade rotsaker image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 500   g nötfärs
    • 3   msk ströbröd
    • 1   dl mjölk
    • 1   ägg
    • 1   knippe färsk timjan
    •   svartpeppar
    •   salt
    • 10   st vitlök
    • 3   st gula lökar
    • 250   g potatisar
    • 250   g morötter
    • 250   g rotselleri
    • 250   g palsternackor
    •   smör
    • 2   dl turkisk yoghurt
    • 1   msk honung
    • 1   st citron

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Hacka 1 gul lök och 3 vitlöksklyftor och koka i smör tills de är mjuka. Sila av. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt färs och den smörkokta löken samt ett knippe timjan, salt och nymalen svartpeppar. Forma till biffar och stek i smör i 2-3 minuter på varje sida.

    2. Skala morot, palsternacka, rotselleri och de andra två gula lökarna. Skär dem i klyftor. Dela även potatisen i klyftor. Rosta i ugnen på 180 °C tillsammans med oskalade vitlöksklyftor, olivolja, salt och peppar.

    3. Blanda yoghurt med honung, färsk timjan, det rivna skalet från citronen, salt och peppar. Vänd upp de rostade rotsakerna med färsk timjan och servera till biffarna och yoghurten.