Nürnbergeromelett

Nürnbergeromelett image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 15 min

Ingredienser

4 personer
    • 300   g nürnbergerkorvar
    • 1   st gräslök
    • 1   st gul lök
    • 200   g babyspenat färsk
    • 100   g frysta ärtor
    • 8   st körsbärstomater
    • 8   st ägg
    • 150   g getost
    • 1   msk tomatpuré
    • 3   - 5   kvistar persilja
    •   paprikapulver
    •   svartpeppar
    •   salt
    •   chilipulver
    •   smör till stekning
    •   allroundkrydda
    • 200   g riven ost

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Stek salladslök, lök och korv i smör tills de får fin färg.

    2. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg i spenat och ärtor, rör om och krydda efter smak.

    3. Vispa äggen i en separat skål med en gaffel.Häll äggen i stekpannan över de stekta grönsakerna.

    4. Skiva tomaterna och fördela över omeletten.

    5. Avsluta med hackad persilja och riven ost. Låt stå på spisen med locket på i några minuter, tills äggen har stelnat.

    6. Toppa med chilipulver och servera med färsk sallad.