Nürnbergeromelett
Ingredienser
4
personer
-
- 300 g nürnbergerkorvar
- 1 st gräslök
- 1 st gul lök
- 200 g babyspenat färsk
- 100 g frysta ärtor
- 8 st körsbärstomater
- 8 st ägg
- 150 g getost
- 1 msk tomatpuré
- 3 - 5 kvistar persilja
- paprikapulver
- svartpeppar
- salt
- chilipulver
- smör till stekning
- allroundkrydda
- 200 g riven ost
Förberedelse
1. Stek salladslök, lök och korv i smör tills de får fin färg.
2. Tillsätt tomatpuré och rör om. Lägg i spenat och ärtor, rör om och krydda efter smak.
3. Vispa äggen i en separat skål med en gaffel.Häll äggen i stekpannan över de stekta grönsakerna.
4. Skiva tomaterna och fördela över omeletten.
5. Avsluta med hackad persilja och riven ost. Låt stå på spisen med locket på i några minuter, tills äggen har stelnat.
6. Toppa med chilipulver och servera med färsk sallad.