Ollis fyllda auberginer
Ingredienser
2
personer
-
- 2 aubergine
- 1 cm ingefära
- 400 g krossade tomater
- 2 klyftor vitlök
- 1 paprika
- 1 krm paprikapulver
- 325 g vegansk färs
- 2 morötter
- 1 rödlök
- 4 - 6 babyplommontomater
- olivolja
- salt
- svartpeppar
-
Sallad
- 1 påse bladspenat
- babyplommontomater
- fetaost
- 1 kruka basilika
- olivolja
-
Till servering
- parmesan
Förberedelse
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna på längden och placera dem på en ugnssäker form med snittytan upp.
Pensla snittytan med 3-4 msk olivolja.
Ugnsbaka auberginen i 25 minuter.
Under tiden auberginen ugnsbakas, hacka vitlök, rödlök, morot och ingefära.
Hetta upp pannan och fräs samman vitlök, rödlök, morot och ingefära.
När det fått färg, tillsätt och stek den vegetariska färsen.
Tillsätt krossade tomater och låt det koka upp.
Hacka tomater och tillsätt efter smak.
Lägg blandningen i auberginehalvorna, toppa med parmesan och basilika.
In i ugnen på 225 grader tills osten fått färg.
Voila - Servera med sallad på cocktailtomater, fetaost, basilika och bladspenat.