Overnight oats med äpple- och pecankompott

Christin Kashou
Christin Kashou
Overnight oats med äpple- och pecankompott image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 1 h
Tillagning 20 min

Ingredienser

2 personer
    • 2   msk chiafrön
    • 2   dl fiberhavregryn
    • 1   nypa salt
    • 1   krm vaniljpulver
  • Äpple- och pecankompott

    • 1,5   dl socker
    • 0,5   dl vatten
    • 1   st rött äpple
    • 2   dl pecannötter
    • 1   msk smör
  • Till servering

    • 2   msk grekisk yoghurt

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Blanda samman alla ingredienser till overnight oats i en bunke och ställ in i kylen. Rör om efter 10 minuter och låt sedan stå i minst en timme eller över natten.

  2. Mät upp socker och vatten i en stekpanna eller mindre kastrull. Värm upp på medelhög värme. Under tiden, skär äpplet i små kuber, ca 2x2 cm stora och hacka pecannötterna grovt. När sockret börjat få lite färg, tillsätt äpple och pecannötter i kastrullen. Sänk värmen och låt puttra under omrörning i ca 5 minuter. Stäng av spisen och dra kastrullen från värmen. Tillsätt smöret och blanda runt.

  3. Servering:
  4. Fyll din skål med overnight oats, klicka på en matsked grekisk yoghurt och toppa med äpple- och pecankompotten medan den är varm.