Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Påsktårta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Tårtbotten

50 g g smör smör
1 dl dl mjölk mjölk
2 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,5 dl dl kakao kakao
1 tsk tsk bakpulver bakpulver
2 st st ägg ägg
2 dl dl socker socker

Fyllning och topping

3 dl dl grädde grädde
200 g g nutella nutella
(rumsvarm)
100 g g apelsinchoklad apelsinchoklad
1 apelsiner apelsin
0,5 msk msk vaniljsocker vaniljsocker
choklad choklad

Påsktårta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

55 min
(23)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda ca 30 min, känn med sticka när den är klar. Låt botten kallna.

3. Vispa grädden, hälften till fyllningen och resten till toppingen. Grovhacka apelsinchokladen och blanda med nutella och grädde.

4. Topping: Blanda resten av grädden med vaniljsocker och finrivet apelsinskal. Dela botten i tre delar, bred ut fyllningen och lägg i ihop. Toppa tårtan med apelsingrädde och strö över grovriven choklad.