
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Tårtbotten
50 g g | smör smör | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
0,5 dl dl | kakao kakao | |
1 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
2 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | socker socker |
Fyllning och topping
3 dl dl | grädde grädde | |
200 g g | nutella
nutella (rumsvarm) | |
100 g g | apelsinchoklad apelsinchoklad | |
1 | apelsiner apelsin | |
0,5 msk msk | vaniljsocker vaniljsocker | |
choklad choklad |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPåsktårta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda ca 30 min, känn med sticka när den är klar. Låt botten kallna.
3. Vispa grädden, hälften till fyllningen och resten till toppingen. Grovhacka apelsinchokladen och blanda med nutella och grädde.
4. Topping: Blanda resten av grädden med vaniljsocker och finrivet apelsinskal. Dela botten i tre delar, bred ut fyllningen och lägg i ihop. Toppa tårtan med apelsingrädde och strö över grovriven choklad.