
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
400 - 600 g g | kycklingfiléer kycklingfilé | ||
5 msk msk | olivolja olivolja | ||
2 st st | paprikor
paprika (röda) | ||
1 st st | paprikor
paprika (gul) | ||
2 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlök
vitlök (rivna) | ||
2 st st | kycklingbuljong kycklingbuljong | ||
1 l l | vatten vatten | ||
2 paket paket | saffran saffran | ||
3 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | ||
350 g g | frysta ärtor frysta ärtor | ||
350 g g | rundkornigt ris rundkornigt ris | ||
2 buntar bunt | salladslökar salladslök | ||
1 knippen knippe | persilja persilja | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPaella med kyckling och ärter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj kycklingbröstfiléerna, torka dem torra och skär bort senorna. Dela varje filé i 3-4 bitar.
2. Stek kycklingen på båda sidor med 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar och ta upp dem.
3. Värm olja i en panna, fräs lök, vitlök och paprika ett par minuter utan att det tar färg.
4. Värm vatten, tillsätt buljongtärningarna och låt smälta.
5. Tillsätt hönsbuljongen, lägg tillbaka filéerna och krydda med saffran, salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt djupfrysta ärter och ris och låt det koka under lock i ca 30 minuter på svag till medelhög värme tills riset är mjukt. Tillsätt vid behov lite varmt vatten så att riset inte bränner vid.
6. Strö över skivad salladslök och hackad persilja.
Tips: Tillsätt ärtorna när 5 minuter återstår av koktiden så bibehåller de sin goda smak.