Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Paella med kyckling och ärter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

400 - 600 g g kycklingfiléer kycklingfilé
5 msk msk olivolja olivolja
3 st st paprikor paprika
2 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlök vitlök
(rivna)
2 st st kycklingbuljong kycklingbuljong
1 l l vatten vatten
2 paket paket saffran saffran
3 tsk tsk paprikapulver paprikapulver
350 g g frysta ärtor frysta ärtor
350 g g rundkornigt ris rundkornigt ris
2 gräslök gräslök
1 knippen knippe persilja persilja
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Paella med kyckling och ärter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(30)

Gör så här:

1. Skölj kycklingbröstfiléerna, torka dem torra och skär bort senorna. Dela varje filé i 3-4 bitar.

2. Stek kycklingen på båda sidor med 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar och ta upp dem.

3. Värm olja i en panna, fräs lök, vitlök och paprika ett par minuter utan att det tar färg.

4. Värm vatten, tillsätt buljongtärningarna och låt smälta.

5. Tillsätt hönsbuljongen, lägg tillbaka filéerna och krydda med saffran, salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt djupfrysta ärter och ris och låt det koka under lock i ca 30 minuter på svag till medelhög värme tills riset är mjukt. Tillsätt vid behov lite varmt vatten så att riset inte bränner vid.

6. Strö över skivad salladslök och hackad persilja.

Tips: Tillsätt ärtorna när 5 minuter återstår av koktiden så bibehåller de sin goda smak.