Paella med kyckling och ärter

Paella med kyckling och ärter image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 400   - 600   g kycklingfiléer
    • 5   msk olivolja
    • 2   st paprikor röda
    • 1   st paprika gul
    • 2   st gula lökar
    • 2   st vitlök rivna
    • 2   st kycklingbuljong
    • 1   l vatten
    • 2   paket saffran
    • 3   tsk paprikapulver
    • 350   g frysta ärtor
    • 350   g rundkornigt ris
    • 2   buntar salladslökar
    • 1   knippe persilja
    •   svartpeppar
    •   salt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skölj kycklingbröstfiléerna, torka dem torra och skär bort senorna. Dela varje filé i 3-4 bitar.

    2. Stek kycklingen på båda sidor med 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar och ta upp dem.

    3. Värm olja i en panna, fräs lök, vitlök och paprika ett par minuter utan att det tar färg.

    4. Värm vatten, tillsätt buljongtärningarna och låt smälta.

    5. Tillsätt hönsbuljongen, lägg tillbaka filéerna och krydda med saffran, salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt djupfrysta ärter och ris och låt det koka under lock i ca 30 minuter på svag till medelhög värme tills riset är mjukt. Tillsätt vid behov lite varmt vatten så att riset inte bränner vid.

    6. Strö över skivad salladslök och hackad persilja.

    Tips: Tillsätt ärtorna när 5 minuter återstår av koktiden så bibehåller de sin goda smak.