
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
225 g g | smör smör | |
4,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
2 msk msk | vatten vatten |
Fyllning:
600 g g | färskost färskost | |
1 dl dl | grön pesto grön pesto | |
500 g g | tomater tomat | |
500 g g | jordgubbar jordgubbe | |
2 msk msk | olivolja olivolja | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
1 dl dl | basilika basilika |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaj med färskost och tomat- och jordgubbssalsa
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Den ska täcka hela botten och gå upp en bit på kanten. Nagga botten med en gaffel.
3. Klä kanterna på långpannan med bakplåtspapper så att pajkanten inte åker ner när den gräddas. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.
4. Blanda färskost och pesto väl.
5. Skär tomater och jordgubbar i tärningar. Lägg i en skål och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl.
6. Bred ut pesto-färskosten över hela pajbotten. Toppa med tomat- och jordgubbssalsan och basilika. Skär i mindre rutor och servera direkt.