Högsta kvalitet till bästa pris
Paj med färskost och tomat- och jordgubbssalsa

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

225 g g smör smör
4,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
2 msk msk vatten vatten

Fyllning:

600 g g färskost färskost
1 dl dl grön pesto grön pesto
500 g g tomater tomat
500 g g jordgubbar jordgubbe
2 msk msk olivolja olivolja
0,5 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
1 dl dl basilika basilika

Paj med färskost och tomat- och jordgubbssalsa

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(8)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C. Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

2. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Den ska täcka hela botten och gå upp en bit på kanten. Nagga botten med en gaffel.

3. Klä kanterna på långpannan med bakplåtspapper så att pajkanten inte åker ner när den gräddas. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.

4. Blanda färskost och pesto väl.

5. Skär tomater och jordgubbar i tärningar. Lägg i en skål och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl.

6. Bred ut pesto-färskosten över hela pajbotten. Toppa med tomat- och jordgubbssalsan och basilika. Skär i mindre rutor och servera direkt.