Paj med färskost och tomat- och jordgubbssalsa

Paj med färskost och tomat- och jordgubbssalsa image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

12 personer
    • 225   g smör
    • 4,5   dl vetemjöl
    • 2   msk vatten
  • Fyllning:

    • 600   g färskost
    • 1   dl grön pesto
    • 500   g tomater
    • 500   g jordgubbar
    • 2   msk olivolja
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   dl basilika

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C. Skär smöret i tärningar. Blanda smör och vetemjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

    2. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Den ska täcka hela botten och gå upp en bit på kanten. Nagga botten med en gaffel.

    3. Klä kanterna på långpannan med bakplåtspapper så att pajkanten inte åker ner när den gräddas. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna.

    4. Blanda färskost och pesto väl.

    5. Skär tomater och jordgubbar i tärningar. Lägg i en skål och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl.

    6. Bred ut pesto-färskosten över hela pajbotten. Toppa med tomat- och jordgubbssalsan och basilika. Skär i mindre rutor och servera direkt.