
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | vetemjöl
vetemjöl (ca 3,5 dl) | |
1 nypor nypa | salt salt | |
100 g g | smör
smör (kallt, tärnat) | |
3 - 4 msk msk | vatten
vatten (kallt) | |
0,5 | purjolökar
purjolök (sköljd) | |
8 - 10 | potatisar
potatis (kokta) | |
150 g g | varmrökt lax varmrökt lax | |
1 krukor kruka | dill dill | |
4 | ägg ägg | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk | |
1,5 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPaj med varmrökt lax, purjolök och dill
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
- Mixa ihop ingredienserna till pajdegen snabbt och knåda ihop till en deg. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
- Kavla ut och klä en pajform. Låt stå i kylen ca 20 minuter.
- Grädda sedan i ugn 20 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
- Fräs purjolök i smör några minuter på medelvärme utan att den får färg.
- Skiva potatisen. Hacka dill.
- Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i potatis och purjolök i pajformen. Bryt laxen i mindre bitar och lägg på. Strö över dillen och häll på äggstanningen.
- Grädda i ugn ca 25 minuter på 175 grader. Servera med en god sallad.