Högsta kvalitet till bästa pris
Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

200 g g vetemjöl vetemjöl
(ca 3,5 dl)
1 nypor nypa salt salt
100 g g smör smör
(kallt, tärnat)
3 - 4 msk msk vatten vatten
(kallt)
0,5 purjolökar purjolök
(sköljd)
8 - 10 potatisar potatis
(kokta)
150 g g varmrökt lax varmrökt lax
1 krukor kruka dill dill
4 ägg ägg
1,5 dl dl mjölk mjölk
1,5 dl dl vispgrädde vispgrädde
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:40 h
(18)

Gör så här:

  1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen snabbt och knåda ihop till en deg. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Kavla ut och klä en pajform. Låt stå i kylen ca 20 minuter.
  3. Grädda sedan i ugn 20 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna.
     
  4. Fräs purjolök i smör några minuter på medelvärme utan att den får färg.
  5. Skiva potatisen. Hacka dill.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i potatis och purjolök i pajformen. Bryt laxen i mindre bitar och lägg på. Strö över dillen och häll på äggstanningen.
  8. Grädda i ugn ca 25 minuter på 175 grader. Servera med en god sallad.