
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | palsternackor palsternacka | |
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | |
0,5 | citroner
citron (saften) | |
1 msk msk | cashewnötter cashewnöt | |
0,5 tsk tsk | spiskummin spiskummin | |
1 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
1 msk msk | olja
olja (neutral matolja) | |
2 dl dl | vatten vatten | |
1 dl dl | socker socker | |
0,5 dl dl | ättika ättika | |
bröd
bröd (t.ex. bondbröd eller levain.) | ||
smör
smör (för stekning) | ||
0,5 st st | fetaost fetaost | |
10 st st | cocktailtomater cocktailtomat | |
gräslök gräslök |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPalstermacka
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
För ca 4 mackor
Picklad palsternacka
Skala och strimla 200g palsternacka i tunna skivor på längden med hjälp av en skalare.
Förväll strimlorna i kokande vatten i några sekunder.
Blanda och koka upp strösocker, vatten och ättikssprit, vispa tills sockret löst upp sig.
Lägg palsternackan i den varma lagen. Låt svalna och förvara svalt.
Spread
Skala 300g palsternacka samt skala och krossa vitlöken. Lägg i en ugnsform (släng även i den palsternacka som blev över när du strimlade) och baka i ugnen på 200°C i ca 30 min eller tills den är mjuk igenom.
Mixa den rostade palsternackan och vitlöken med yoghurt, citronsaft, cashewnötter, spiskummin och olja. Smaka upp med salt och peppar.
Macka
Skär brödskivor och stek gyllene i smör.
Bre på spread, toppa med cocktailtomater, picklad palsternacka, smulad fetaost och finhackad gräslök.
Recept av Siri Bergsten