Högsta kvalitet till bästa pris
Palstermacka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g palsternackor palsternacka
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta
0,5 citroner citron
(saften)
1 msk msk cashewnötter cashewnöt
0,5 tsk tsk spiskummin spiskummin
1 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1 msk msk olja olja
(neutral matolja)
2 dl dl vatten vatten
1 dl dl socker socker
0,5 dl dl ättika ättika
bröd bröd
(t.ex. bondbröd eller levain.)
smör smör
(för stekning)
0,5 st st fetaost fetaost
10 st st cocktailtomater cocktailtomat
gräslök gräslök

Palstermacka

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(6)

Gör så här:

För ca 4 mackor

Picklad palsternacka
Skala och strimla 200g palsternacka i tunna skivor på längden med hjälp av en skalare.
Förväll strimlorna i kokande vatten i några sekunder.
Blanda och koka upp strösocker, vatten och ättikssprit, vispa tills sockret löst upp sig.
Lägg palsternackan i den varma lagen. Låt svalna och förvara svalt.

Spread
Skala 300g palsternacka samt skala och krossa vitlöken. Lägg i en ugnsform (släng även i den palsternacka som blev över när du strimlade) och baka i ugnen på 200°C i ca 30 min eller tills den är mjuk igenom.  
Mixa den rostade palsternackan och vitlöken med yoghurt, citronsaft, cashewnötter, spiskummin och olja. Smaka upp med salt och peppar.

Macka
Skär brödskivor och stek gyllene i smör.
Bre på spread, toppa med cocktailtomater, picklad palsternacka, smulad fetaost och finhackad gräslök.

 

Recept av Siri Bergsten