
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 | gelatinblad gelatinblad | |
3 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | socker socker | |
3 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
3 dl dl | filmjölk filmjölk | |
2 msk msk | citronsaft citronsaft |
Glögg-gelé
3 | gelatinblad gelatinblad | |
5 dl dl | glögg glögg |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPannacotta med glögg-gelé
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör såhär:
Glögg-gelé
1. Lägg gelatinet i blöt. Låt glöggen sjuda och reducera tills den har blivit halva volymen. Smält gelatinet i den och låt svalna till rumstemperatur.
Pannacotta
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst tio minuter.
3. Koka upp grädde, socker och rör ner, tillsammans med gelatinet.
4. Blanda filmjölk, vaniljsocker och citronsaft. Rör ner den varma grädden medan du vispar.
5. Häll ner i botten på portionsformar, eller glas.
6. Sätt in i kylen i cirka 3,5 timme tills ytan stelnat, eller frysen i cirka 1 timme. Använd kylen för bästa resultat.
7. Häll på glögg-gelén. Du vill ha ett lager som är ungefär 0,5 cm. Sätt in portionsformarna i kylen eller frysen igen. När även den stelnat tillsätter du ytterligare ett lager pannacotta.
8. Till sist: avsluta med ett sista lager gelé. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan servering.
9. Servera gärna med smulade pepparkakor, russin och mandel.