
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | gelatin gelatin | ||
3 dl dl | grädde grädde | ||
1 dl dl | socker socker | ||
3 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
3 dl dl | filmjölk filmjölk | ||
2 msk msk | citronsaft citronsaft |
Glögg-gelé
3 | gelatin gelatin | ||
5 dl dl | glögg glögg |
Pannacotta med glögg-gelé
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så:
Glögg-gelé
1. Lägg gelatinet i blöt. Låt glöggen sjuda och reducera tills den har blivit halva volymen. Smält gelatinet i den och låt svalna till rumstemperatur.
Pannacotta
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst tio minuter.
2. Koka upp grädde, socker och rör ner och smält gelatinet där i.
3. Blanda filmjölk, vaniljsocker och citronsaft och rör ner den varma grädden i den medan du hela tiden vispar så att det inte blir klumpar.
4. Häll pannacotta 1 centimeter i botten på åtta portionsformar, gärna i glas. Sätt in dem i frysen tills ytan har stelnat.
5. Ta sedan fram dem och häll på avsvalnad gelé på pannacottan, cirka 0,5 centimeter och sätt in i frysen igen. När den har stelnat häller du på ett nytt lager pannacotta och låter den stelna i frysen och till sist häller du på ett lager gelé och ställer sedan in dem i kylen i ett par timmar innan servering.
6. Servera med smulade pepparkakor, russin och mandel.
Glögg-gelé