Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Pannacotta med glögg-gelé

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st gelatin gelatin
3 dl dl grädde grädde
1 dl dl socker socker
3 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
3 dl dl filmjölk filmjölk
2 msk msk citronsaft citronsaft

Glögg-gelé

3 gelatin gelatin
5 dl dl glögg glögg

Pannacotta med glögg-gelé

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(7)

Gör så:

Glögg-gelé

1. Lägg gelatinet i blöt. Låt glöggen sjuda och reducera tills den har blivit halva volymen. Smält gelatinet i den och låt svalna till rumstemperatur.

Pannacotta

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst tio minuter.

2. Koka upp grädde, socker och rör ner och smält gelatinet där i.

3. Blanda filmjölk, vaniljsocker och citronsaft och rör ner den varma grädden i den medan du hela tiden vispar så att det inte blir klumpar.

4. Häll pannacotta 1 centimeter i botten på åtta portionsformar, gärna i glas. Sätt in dem i frysen tills ytan har stelnat.

5. Ta sedan fram dem och häll på avsvalnad gelé på pannacottan, cirka 0,5 centimeter och sätt in i frysen igen. När den har stelnat häller du på ett nytt lager pannacotta och låter den stelna i frysen och till sist häller du på ett lager gelé och ställer sedan in dem i kylen i ett par timmar innan servering.

6. Servera med smulade pepparkakor, russin och mandel.

Glögg-gelé

Etiketter

Efterrätt