Tillagning
- Gör så här:
- Lägg gelatinet i blöt. Låt glöggen sjuda och reducera tills den har blivit halva volymen. Smält gelatinet i den och låt svalna till rumstemperatur. Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst tio minuter.
- Koka upp grädde, socker och rör ner, tillsammans med gelatinet.
- Blanda filmjölk, vaniljsocker och citronsaft. Rör ner den varma grädden medan du vispar.
- Häll ner i botten på portionsformar, eller glas.
- Sätt in i kylen i cirka 3,5 timme tills ytan stelnat, eller frysen i cirka 1 timme. Använd kylen för bästa resultat.
- Häll på glögg-gelén. Du vill ha ett lager som är ungefär 0,5 cm. Sätt in portionsformarna i kylen eller frysen igen. När även den stelnat tillsätter du ytterligare ett lager pannacotta.
- Till sist: avsluta med ett sista lager gelé. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan servering.
- Servera gärna med smulade pepparkakor, russin och mandel.