Pannacotta med glögg-gelé
Ingredienser
-
- 3 st gelatinblad
- 3 dl grädde
- 1 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl filmjölk
- 2 msk citronsaft
-
Glögg-gelé
- 3 st gelatinblad
- 5 dl glögg
Förberedelse
Lägg gelatinet i blöt. Låt glöggen sjuda och reducera tills den har blivit halva volymen. Smält gelatinet i den och låt svalna till rumstemperatur.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst tio minuter.
Koka upp grädde, socker och rör ner, tillsammans med gelatinet.
Blanda filmjölk, vaniljsocker och citronsaft. Rör ner den varma grädden medan du vispar.
Häll ner i botten på portionsformar, eller glas.
Sätt in i kylen i cirka 3,5 timme tills ytan stelnat, eller frysen i cirka 1 timme. Använd kylen för bästa resultat.
Häll på glögg-gelén. Du vill ha ett lager som är ungefär 0,5 cm. Sätt in portionsformarna i kylen eller frysen igen. När även den stelnat tillsätter du ytterligare ett lager pannacotta.
Till sist: avsluta med ett sista lager gelé. Ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan servering.
Servera gärna med smulade pepparkakor, russin och mandel.