Pannkakor med nutella
Ingredienser
7
st
-
- 25 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 2 msk socker
- 2,5 dl mjölk
- 1 st ägg
- 1 dl nutella
Förberedelse
30 min innan pannkakorna ska stekas: Klicka ut 1 msk Nutella för varje pannkaka du ska göra, på en bakpappersklädd skärbräda. Tryck till Nutellan så att den blir platt och rund (som ett stort mynt). Ställ i frysen.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
Vispa ner mjölk, ägg och smör i mjölblandningen.
Värm en stekpanna med en klick smör. Häll ut ½ dl smet och toppa direkt med ett Nutella-mynt. Täck Nutellan med ca ½ dl smet. När du känner att pannkakan börjar bli fastare vänder du den och låter den steka ytterligare ca 2 min.
Servera gärna med färska hallon eller andra bär.