
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Gnocchi
800 g g | potatisar
potatis (Kokt av fast form) | |
1 st st | ägg ägg | |
4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
0,5 msk msk | salt salt |
Pesto
200 g g | parmesan
parmesan (Riven) | |
2 knippen knippe | basilika basilika | |
2 dl dl | olivolja olivolja | |
1 - 2 st st | vitlök vitlök | |
1,5 - 2 dl dl | pinjenötter
pinjenötter (Rostade) | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Citrondressing
1 st st | citroner citron | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
2 msk msk | honung honung | |
persilja
persilja (Efter smak) |
Sallad
1 | zucchini zucchini | |
1 | gräslök gräslök | |
1 | meloner melon | |
1 dl dl | svarta bönor
svarta bönor (Sköljda) |
Fläskfilé
700 g g | fläskytterfiléer fläskytterfilé | |
125 g g | mozzarella mozzarella | |
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
soltorkade tomater
soltorkad tomat (Efter smak) | ||
oliver
oliver (Efter smak) | ||
8 | parmaskinka parmaskinka | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar | ||
smör
smör (Till stekning) |
Basilikasås
smör smör | ||
1 st st | gula lökar gul lök | |
1 st st | vitlök vitlök | |
1 dl dl | vatten vatten | |
1 tärningar tärning | kycklingbuljong kycklingbuljong | |
0,5 knippen knippe | persilja
persilja (Hackad) | |
1 - 1,5 dl dl | parmesan parmesan | |
1,5 dl dl | grädde grädde | |
0,5 tsk tsk | balsamvinäger balsamvinäger | |
salt
salt (Efter smak) | ||
svartpeppar
svartpeppar (Efter smak) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParmalindad fläskytterfilé med pestoslungad gnocchi
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Gnocchi
1. Pressa den kokta (kalla) potatisen med potatispress, blanda i övriga ingredienser.
2. Forma till små bollar och tryck till dem med en gaffel för att skapa fina mönster.
3. Koka upp vatten med lite salt och koka gnocchin tills de flyter upp till ytan.
4. Ta upp med hålslev och låt svalna något.
5. Stek dem sedan i smör och avsluta med att röra ner den hemmagjorda peston.
Pesto1. Blanda alla ingredienser förutom pinjenötterna och hälften av parmesanosten med stavmixer och rör sedan ner den resterande osten och nötterna
2. Smaka av med salt och peppar
Citrondressing
1. Blanda alla ingredienser.2. Smaka av och ställ sedan kallt.
Melonsallad
1. Blanda alla ingredienser med citrondressingen
2. Låt stå i kylen ca 1 timme och marinera.
Fläskfilé
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Banka ut filén
3. Blanda ihop creme fraiche, mozarella, soltorkade tomater och oliver till en röra och smaka av med salt och svartpeppar
4. Bred ut röran på den utbankade fläskfilén
5. Rulla ihop filén och täck den runt om med den lufttorkade skinkan
6. Hetta upp smör i varm panna och ge filén en fin stekyta runt om (om den har svårt att hålla ihop fäst med steksnöre eller tandpetare)
7. Lägg in i ugnsform i ugnen ca 30 minuter till köttet är färdigt (65 graders innertemp).
Basilikasås
1. Stek lök och vitlök mjuk i smöret
2. Lägg i buljongtärningen och vatten och låt koka upp
3. Häll i grädde och parmesan och låt det koka ihop en stund på låg värme
4. Blanda i basilika och smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar
5. Mixa såsen med stavmixer innan servering.Recept av: ellinorhok -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 4