Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Parmalindad kycklingfilé med zucchinitagliatelle

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

8 st st serranoskinka serranoskinka
4 st st kycklingfiléer kycklingfilé
150 g g fetaost fetaost
1 knippen knippe basilika basilika
(färsk)
140 - 280 g g soltorkade tomater soltorkad tomat
4 st st zucchini zucchini
(små)
0,5 dl dl olivolja olivolja
1 knippen knippe persilja persilja
1 st st citroner citron
50 g g grana padano grana padano
(färsk, grovt riven)
1 tsk tsk salt salt
svartpeppar svartpeppar
valnötter valnöt

Parmalindad kycklingfilé med zucchinitagliatelle

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(15)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på ca 200 °C.

2. Skär fetaost och soltorkade tomater i mindre bitar. Hacka basilikan grovt (spara några blad till garnering). Blanda fetaost, soltorkade tomater och basilika med en gaffel.

3. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll med ostblandningen. Linda in varje kycklingfilé med 1-2 skivor av parma- eller serranoskinkan. ”Lås” öppningen med en tandpetare om det behövs. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och tillaga i ugn ca 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt.

4. Skölj av zucchinin och hyvla ”tagliatellestrimlor” med hjälp av en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska av sig med du gör i ordning resten av ingredienserna.

5. Finriv skalet av en citron och pressa ur saften ur citronen. Grovriv Grana Padano och hacka persiljan. Lägg över zucchinin i en skål. Häll över olivolja, rivet citronskal och citronsaft och blanda.

6.Tillsätt hackad bladpersilja, riven ost och strö på salt och svartpeppar.

7. Servera kycklingen med den kalla zucchinitagliatellen. Garnera gärna med basilikablad och valnötter.