Parmaskinka med getostcreme

Parmaskinka med getostcreme image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 8   st rödbetor
    • 8   skivor parmaskinka
    • 300   g grönkål
    • 100   g chevreost
    • 1   dl crème fraiche
    •   salt
    •   svartpeppar
    •   olivolja
    • 1   dl valnöt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Skala och dela dem i klyftor.

    2. Rosta valnötterna i ugnen på 200 °C i 5-10 minuter eller tills de fått fin färg.

    3. Plocka grönkålen från stjälken i stora bitar. Sjud grönkålen i saltat vatten i 1-2 minuter tills den mjuknat något. Lyft ur kålen och lägg direkt i isvatten för att avstanna kokningen, och för att bevara den fina gröna färgen.

    4. Skala bort lite av den vita hinnan från getosten och mixa den slät tillsammans med créme fraiche och lite olivolja. Smaka av med salt och peppar.

    5. Sprid ut rödbetsklyftorna på en tallrik och fördela grönkålen över. Klicka över getostcremen och drapera parmaskinkan över tallriken. Strö över valnötterna, droppa lite olivolja över och krydda med nymalen svartpeppar.