
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | humrar hummer | |
1 st st | fänkål fänkål | |
2 st st | schalottenlökar schalottenlök | |
1 st st | chili
chili (kärnhus borttaget) | |
4 st st | tomater tomat | |
1 dl dl | dill
dill (hackad) | |
2 dl dl | parmesan parmesan | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Majonnäs
2 st st | äggulor äggula | |
1 tsk tsk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | |
1 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | |
1,5 dl dl | olja olja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listParmesangratinerad hummer med fänkål
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Majonnäs: Vispa äggula, vinäger och senap. Tillsätt sedan olja i liten stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela humrarna, ta ur och tärna köttet.
3. Skär fänkål, lök, chili och tomat i ca 3 mm stora tärningar. Blanda med majonnäs, hummerkött och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg tillbaka hummerköttet i skalet och strö den rivna parmesanosten över.
5. Gratinera på 190 °C ca 7 minuter. Servera med en citronklyfta och en härlig sallad.