Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Parmesangratinerad hummer med fänkål

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st hummer hummer
1 st st fänkål fänkål
2 st st schalottenlökar schalottenlök
1 st st chili chili
(kärnhus borttaget)
4 st st tomater tomat
1 dl dl dill dill
(hackad)
2 dl dl parmesan parmesan
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Majonnäs

2 st st äggulor äggula
1 tsk tsk vitvinsvinäger vitvinsvinäger
1 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1,5 dl dl olja olja

Parmesangratinerad hummer med fänkål

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(4)

Gör så här:

1. Majonnäs: Vispa äggula, vinäger och senap. Tillsätt sedan olja i liten stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela humrarna, ta ur och tärna köttet.

3. Skär fänkål, lök, chili och tomat i ca 3 mm stora tärningar. Blanda med majonnäs, hummerkött och dill. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg tillbaka hummerköttet i skalet och strö den rivna parmesanosten över.

5. Gratinera på 190 °C ca 7 minuter. Servera med en citronklyfta och en härlig sallad.