Påsktårta

Påsktårta image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 55 min

Ingredienser

8 bitar
  • Tårtbotten

    • 50   g smör
    • 1   dl mjölk
    • 2   dl vetemjöl
    • 0,5   dl kakao
    • 1   tsk bakpulver
    • 2   st ägg
    • 2   dl socker
  • Fyllning och topping

    • 3   dl grädde
    • 200   g nutella
    • 100   g apelsinchoklad
    • 1   apelsin
    • 0,5   msk vaniljsocker
    •   choklad

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner torra ingredienserna och tillsätt smörblandningen.

  2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda ca 30 min, känn med sticka när den är klar. Låt botten kallna.

  3. Vispa grädden, hälften till fyllningen och resten till toppingen. Grovhacka apelsinchokladen och blanda med nutella och grädde.

  4. Topping: Blanda resten av grädden med vaniljsocker och finrivet apelsinskal. Dela botten i tre delar, bred ut fyllningen och lägg i ihop. Toppa tårtan med apelsingrädde och strö över grovriven choklad.