Pasta med pesto och röd-grön röra
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g tagliatelle
- 300 g chorizo
- 3 st paprikor
- 250 g bacon
- 150 g soltorkade tomater
- 1 gul lök
- 250 g körsbärstomater
- 190 g grön pesto
- 150 g fetaost
Förberedelse
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Hacka löken. Dela chorizon på längden och skiva den sedan i ca ½ cm tjocka skivor.
3. Häll olja från de soltorkade tomaterna i en stekpanna och fräs lök, chorizo och bacon. Dela de soltorkade tomaterna och paprikorna i lika stora bitar som chorizon.
4. Lägg i soltorkade tomater, paprika och körsbärstomater i stekpannan och stek på medelhög värme medan pastan kokar färdigt.
5. Häll sedan av pastavattnet och tillsätt rikligt med pesto i pastan.
6. Servera pastan i en djup tallrik, lägg på röran med chorizo, bacon och grönsaker och toppa med tärnad fetaost.
Smaklig måltid!