Peach melba pavlova
Ingredienser
-
Maräng
- 3 st äggvitor
- 1 dl socker
- 2 dl florsocker
-
Hallonsås
- 100 g frysta hallon
- 0,5 dl florsocker
-
- 3 dl grädde
- 6 persikor halvor i sockerlag
Förberedelse
1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till du har en fast fin maräng. Sikta ner florsockret och rör om tills allt är blandat.
2. Häll marängen i en spritspåse med en rund tyll. Rita ut cirklar (8-10 cm i diameter) på en plåt och spritsa sedan maräng i cirklarna, spritsa sedan två till tre varv uppåt som en vägg så att du får skålar av marängen.
3. Sätt ugnen på 100 grader och grädda i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i en timme till. Låt dem sedan svalna helt.
4. Hallonsåsen: Lägg frusna hallon och florsocker i en kastrull och värm tills det börjar bubbla. Mosa hallonen lite så att du har lite bitar kvar. Låt hallonsåsen bli helt kall.
5. Precis innan servering: Vispa grädden lätt. Skiva persikohalvorna i klyftor och varva grädde, persika och hallonsås i marängskålarna. Dekorera med citronmeliss.