
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Maräng
3 st st | äggvitor äggvita | ||
1 dl dl | socker socker | ||
2 dl dl | florsocker florsocker |
Hallonsås
100 g g | frysta hallon frysta hallon | ||
0,5 dl dl | florsocker florsocker |
3 dl dl | grädde grädde | ||
6 | persikor
persika (halvor i sockerlag) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPeach melba pavlova
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till du har en fast fin maräng. Sikta ner florsockret och rör om tills allt är blandat.
2. Häll marängen i en spritspåse med en rund tyll. Rita ut cirklar (8-10 cm i diameter) på en plåt och spritsa sedan maräng i cirklarna, spritsa sedan två till tre varv uppåt som en vägg så att du får skålar av marängen.
3. Sätt ugnen på 100 grader och grädda i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i en timme till. Låt dem sedan svalna helt.
4. Hallonsåsen: Lägg frusna hallon och florsocker i en kastrull och värm tills det börjar bubbla. Mosa hallonen lite så att du har lite bitar kvar. Låt hallonsåsen bli helt kall.
5. Precis innan servering: Vispa grädden lätt. Skiva persikohalvorna i klyftor och varva grädde, persika och hallonsås i marängskålarna. Dekorera med citronmeliss.