Peach melba pavlova

Peach melba pavlova image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 4 h

Ingredienser

6 personer
  • Maräng

    • 3   st äggvitor
    • 1   dl socker
    • 2   dl florsocker
  • Hallonsås

    • 100   g frysta hallon
    • 0,5   dl florsocker
    • 3   dl grädde
    • 6   persikor halvor i sockerlag

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till du har en fast fin maräng. Sikta ner florsockret och rör om tills allt är blandat.

    2. Häll marängen i en spritspåse med en rund tyll. Rita ut cirklar (8-10 cm i diameter) på en plåt och spritsa sedan maräng i cirklarna, spritsa sedan två till tre varv uppåt som en vägg så att du får skålar av marängen.

    3. Sätt ugnen på 100 grader och grädda i 2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i en timme till. Låt dem sedan svalna helt.

    4. Hallonsåsen: Lägg frusna hallon och florsocker i en kastrull och värm tills det börjar bubbla. Mosa hallonen lite så att du har lite bitar kvar. Låt hallonsåsen bli helt kall.

    5. Precis innan servering: Vispa grädden lätt. Skiva persikohalvorna i klyftor och varva grädde, persika och hallonsås i marängskålarna. Dekorera med citronmeliss.