
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
75 g g | smör smör | ||
2 | ägg ägg | ||
135 g g | socker socker | ||
1 msk msk | pepparkakskrydda pepparkakskrydda | ||
0,5 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
0,75 | filmjölk filmjölk | ||
5 dl dl | grädde grädde | ||
1 dl dl | lingonsylt lingonsylt | ||
120 g g | skumtomtar skumtomte | ||
125 g g | vetemjöl vetemjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPepparkakscupcakes med skumtomtefrosting
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så:
1. Börja med frostingen. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 5 dl vispgrädde. Värm på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll över i en bunke, sätt på plastfilm och låt bli helt kallt, helst över natten, men minst 4-5 timmar.
2. Muffins: Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd sedan ner filmjölk och lingonsylt och till sist det smälta smöret. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 12 minuter på 175 grader.
4. Låt muffinsen bli helt kalla. Vispa upp frostingen med en elvisp tills den är spritsbar. Spritsa frostingen på muffinsen.