Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting

Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

12 st
    • 75   g smör
    • 2   ägg
    • 135   g socker
    • 1   msk pepparkakskrydda
    • 0,5   tsk bikarbonat
    • 0,75   filmjölk
    • 5   dl grädde
    • 1   dl lingonsylt
    • 120   g skumtomtar
    • 125   g vetemjöl

Förberedelse

    Gör så:

    1. Börja med frostingen. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 5 dl vispgrädde. Värm på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll över i en bunke, sätt på plastfilm och låt bli helt kallt, helst över natten, men minst 4-5 timmar.

    2. Muffins: Smält smöret och ställ åt sidan.

    3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd sedan ner filmjölk och lingonsylt och till sist det smälta smöret. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 12 minuter på 175 grader.

    4. Låt muffinsen bli helt kalla. Vispa upp frostingen med en elvisp tills den är spritsbar. Spritsa frostingen på muffinsen.