Pepparkakscupcakes med skumtomtefrosting
Ingredienser
12
st
-
- 75 g smör
- 2 ägg
- 135 g socker
- 1 msk pepparkakskrydda
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,75 filmjölk
- 5 dl grädde
- 1 dl lingonsylt
- 120 g skumtomtar
- 125 g vetemjöl
Förberedelse
1. Börja med frostingen. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 5 dl vispgrädde. Värm på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll över i en bunke, sätt på plastfilm och låt bli helt kallt, helst över natten, men minst 4-5 timmar.
2. Muffins: Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd sedan ner filmjölk och lingonsylt och till sist det smälta smöret. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 12 minuter på 175 grader.
4. Låt muffinsen bli helt kalla. Vispa upp frostingen med en elvisp tills den är spritsbar. Spritsa frostingen på muffinsen.