
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
75 g g | smör smör | |
2 | ägg ägg | |
135 g g | socker socker | |
1 msk msk | pepparkakskrydda pepparkakskrydda | |
0,5 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | |
0,75 | filmjölk filmjölk | |
5 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | lingonsylt lingonsylt | |
120 g g | skumtomtar skumtomte | |
125 g g | vetemjöl vetemjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPepparkakscupcakes med skumtomtefrosting
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så:
1. Börja med frostingen. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 5 dl vispgrädde. Värm på medelvärme tills alla skumtomtar har smält. Häll över i en bunke, sätt på plastfilm och låt bli helt kallt, helst över natten, men minst 4-5 timmar.
2. Muffins: Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd sedan ner filmjölk och lingonsylt och till sist det smälta smöret. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 12 minuter på 175 grader.
4. Låt muffinsen bli helt kalla. Vispa upp frostingen med en elvisp tills den är spritsbar. Spritsa frostingen på muffinsen.