
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
12 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
2,5 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
1,5 dl dl | vatten vatten | ||
4 dl dl | socker socker | ||
1 dl dl | ljus sirap ljus sirap | ||
300 g g | smör smör | ||
1 msk msk | nejlikor
nejlika (mald) | ||
1 msk msk | kanel
kanel (mald) | ||
1,5 msk msk | ingefära
ingefära (mald) |
Kristyr
4 dl dl | florsocker florsocker | ||
1 | äggvitor äggvita | ||
1 tsk tsk | ättiksprit ättiksprit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPepparkaksdeg och kristyr
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda bikarbonat med mjölet i en bunke.
2. Koka upp vatten och socker i en kastrull
3. Ta av sockervatten från plattan och tillsätt sirap, smör, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet, rör till en jämn smet.
4. Rör därefter ner mjölblandningen. (Degen ska vara lite lös, den hårdnar när den kallnat).
5. Täck degen med plastfolie och låt den stå i kylen ca 1 dygn.
6. Värm ugnen till 225°C.
7. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord, ta ut kakorna med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
8. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter, låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade.
7. Förvara pepparkakorna i en tätslutande burk.
Kristyr
1. Blanda ihop samtliga ingredienser till kristyren, och vispa ihop, gärna med en elvisp.
2. Lägg sedan kristyren i en spritspåse och dekorera pepparkakorna.