Pepparrotsgratinerad falukorv med tomater & potatispuré
Ingredienser
-
Falukorv
- 550 g falukorv
- 200 g färskost
- 15 st körsbärstomater
- 4 msk pepparrot färskriven
- 2 msk persilja finhackad
-
Potatispuré
- 600 g potatisar
- 2 dl mjölk
- 100 g smör
- 1 st lagerblad
- 100 g prästost
- 1 st gul lök
- salt
- svartpeppar
-
Broccolicrudité
- 1 huvud broccoli
- 1 st citron
- 1 msk olivolja
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 165 °C. Skär falukorven i ca 1 cm tjocka skivor, utan att skära helt igenom, korven ska hålla ihop. Lägg korven i en ugnsform. Blanda färskost, pepparrot och persilja. Halvera tomaterna och lägg mellan falukorvsskivorna. Bred på färskoströran. Gratinera i ca 25 min eller tills färgen blivit gyllenbrun.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka under tiden upp mjölk, smör, lök och lagerblad. Sila sedan bort lök och lagerblad. När potatisen är klar, häll av vattnet och pressa. Tillsätt mjölkblandningen lite i taget tills konsistensen är lagom. Blanda ned den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Skiva broccolin tunt i matberedare eller med kniv.
3. Rör ihop saften från 1 citron, olivolja, salt och peppar. Låt broccolin marinera i ca 15 minuter.