
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Falukorv
550 g g | falukorvar falukorv | |
200 g g | färskost färskost | |
15 st st | körsbärstomater körsbärtstomat | |
4 msk msk | pepparrot
pepparrot (färskriven) | |
2 msk msk | persilja
persilja (finhackad) |
Potatispuré
600 g g | potatisar potatis | |
2 dl dl | mjölk mjölk | |
100 g g | smör smör | |
1 st st | lagerblad lagerblad | |
100 g g | prästost prästost | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Broccolicrudité
1 huvud huvud | broccoli broccoli | |
1 st st | citroner citron | |
1 msk msk | olivolja olivolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPepparrotsgratinerad falukorv med tomater & potatispuré
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 165 °C. Skär falukorven i ca 1 cm tjocka skivor, utan att skära helt igenom, korven ska hålla ihop. Lägg korven i en ugnsform. Blanda färskost, pepparrot och persilja. Halvera tomaterna och lägg mellan falukorvsskivorna. Bred på färskoströran. Gratinera i ca 25 min eller tills färgen blivit gyllenbrun.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka under tiden upp mjölk, smör, lök och lagerblad. Sila sedan bort lök och lagerblad. När potatisen är klar, häll av vattnet och pressa. Tillsätt mjölkblandningen lite i taget tills konsistensen är lagom. Blanda ned den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Skiva broccolin tunt i matberedare eller med kniv.
3. Rör ihop saften från 1 citron, olivolja, salt och peppar. Låt broccolin marinera i ca 15 minuter.