Pepparrotsgratinerad falukorv med tomater & potatispuré

Pepparrotsgratinerad falukorv med tomater & potatispuré image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

4 personer
  • Falukorv

    • 550   g falukorv
    • 200   g färskost
    • 15   st körsbärstomater
    • 4   msk pepparrot färskriven
    • 2   msk persilja finhackad
  • Potatispuré

    • 600   g potatisar
    • 2   dl mjölk
    • 100   g smör
    • 1   st lagerblad
    • 100   g prästost
    • 1   st gul lök
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Broccolicrudité

    • 1   huvud broccoli
    • 1   st citron
    • 1   msk olivolja

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 165 °C. Skär falukorven i ca 1 cm tjocka skivor, utan att skära helt igenom, korven ska hålla ihop. Lägg korven i en ugnsform. Blanda färskost, pepparrot och persilja. Halvera tomaterna och lägg mellan falukorvsskivorna. Bred på färskoströran. Gratinera i ca 25 min eller tills färgen blivit gyllenbrun.

    2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka under tiden upp mjölk, smör, lök och lagerblad. Sila sedan bort lök och lagerblad. När potatisen är klar, häll av vattnet och pressa. Tillsätt mjölkblandningen lite i taget tills konsistensen är lagom. Blanda ned den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Skiva broccolin tunt i matberedare eller med kniv.

    3. Rör ihop saften från 1 citron, olivolja, salt och peppar. Låt broccolin marinera i ca 15 minuter.