Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Petit choux med basilikakräm och jordgubbar

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Petit choux

2 dl dl vatten vatten
100 g g smör smör
2,5 dl dl vetemjöl vetemjöl
4 st st ägg ägg

Basilikakräm

2 dl dl grädde grädde
2 dl dl mjölk mjölk
5 st st äggulor äggula
0,75 dl dl socker socker
1 st st vaniljstång vaniljstång
2 msk msk basilika basilika
(Färsk och hackad)
2 msk msk maizena maizena
1 paket paket jordgubbar jordgubbe
5 dl dl grädde grädde

Petit choux med basilikakräm och jordgubbar

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(2)

Gör så här:

Petit choux

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vatten och smör i en kastrull, tillsätt mjölet under kraftig omrörning på medelvärme tills degen börjar släppa från kanterna.

3.Dra av från värmen. Rör om degen i några minuter och låt svalna i 10 minuter.

4.Tillsätt ett ägg i taget och rör tills ägget har blandats in ordentligt, upprepa med alla äggen.

5. Klicka ut ca 15 små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Går även bra att spritsa ut till den formen man vill ha. Dom kommer att svälla ordentligt i ugnen.

6. Grädda petit choux i 30-35 minuter utan att öppna ugnen.

Basilikakräm

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg ner frön och stången i en kastrull.

2. Blanda ner resterande ingredienser förutom basilika och låt värma upp allt på svag värme.

3. Vispa kraftig tills krämen tjocknar men var noga att krämen inte börjar koka.

4. Tillsätt basilikan och låt krämen kallna.

Klipp av toppen på petit choux, fyll med basilikakräm. Skivade jordgubbar och vispad grädde. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

Recept av: Amanda Lindqvist, Lidls Mästare 2019