Pistageparfait på jordgubbscarpaccio

Pistageparfait på jordgubbscarpaccio

SvårighetMedium
Förberedelse6 h 0 min
Tillagning20 min

Tillagning

  1. Smörj fyra formar (á 1,5 dl) med fett och täck över med plastfolie.
  2. Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop äggula och socker i en värmetålig skål över ett hett vattenbad på spisen och vispa tills det blir ljust och pösigt. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen, då den kan vara mycket het.
  4. Rör först varsamt ner pistagekrämen, och sen den vispade grädden i skålen. Fördela blandningen i formarna, täck över med plastfolie och ställ in i frysen minst 6 timmar.
  5. Smula under tiden sönder chokladkexen med hackade pistagenötter, skölj jordgubbarna, låt dem rinna av och ta bort den gröna bladfästet. Skär sedan i tunna skivor.
  6. Lägg ut jordgubbsskivorna på flata tallrikar. Ta ut parfaiten ur frysen, lossa försiktigt från formen och ta bort plastfolien. Stjälp över parfaiterna på jordgubbsskivorna på tallrikarna. Ringla över honung och strö över kexsmulorna och pistagenötterna. Garnera med myntan.

Liknande recept