
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Rub till högrev
400 g g | högrev högrev | ||
4 - 5 st st | vitlök vitlök | ||
1 | gula lökar gul lök | ||
4 stjälkar stjälk | selleri selleri | ||
1 dl dl | salt salt | ||
1 tsk tsk | chilipulver chilipulver | ||
1 tsk tsk | old bay seasoning old bay seasoning | ||
2 tsk tsk | vitlökspulver vitlökspulver | ||
2 tsk tsk | timjan timjan | ||
2 tsk tsk | rosmarin rosmarin | ||
1,5 msk msk | svartpeppar svartpeppar | ||
2 tsk tsk | smoked paprika smoked paprika | ||
0,5 dl dl | farinsocker farinsocker |
Pizzadeg
3,5 dl dl | vatten vatten | ||
1 påsar påse | torrjäst torrjäst | ||
2 msk msk | socker socker | ||
1,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
10 dl dl | vetemjöl vetemjöl |
BBQ-sås
1 | gula lökar gul lök | ||
4 | vitlök vitlök | ||
1 | chili chili | ||
7,5 dl dl | Coca-Cola Coca-Cola | ||
570 g g | chilisås chilisås | ||
3 msk msk | honung honung | ||
2 cl cl | whiskey whiskey | ||
1 rutor ruta | mörk choklad mörk choklad | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
3 msk msk | farinsocker farinsocker |
Vitlökssås med brieost
120 g g | brieost brieost | ||
0,5 dl dl | grädde grädde | ||
3 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
2 | vitlök vitlök | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
persilja persilja |
Hemkokt tomatsås
2 burkar burk | krossade tomater krossad tomat | ||
1 dl dl | vatten vatten | ||
1 | schalottenlökar schalottenlök | ||
2 | vitlök vitlök | ||
3 msk msk | olivolja olivolja | ||
1 msk msk | basilika basilika | ||
1 msk msk | oregano oregano | ||
1 tsk tsk | timjan timjan | ||
1 | lagerblad lagerblad | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Pizzasallad
12 dl dl | vitkål
vitkål (strimlad) | ||
1 dl dl | rapsolja rapsolja | ||
1 msk msk | ättika ättika | ||
1 msk msk | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | ||
basilika basilika | |||
oregano oregano | |||
1 msk msk | honung honung | ||
1 | vitlök vitlök |
Coleslaw
12 dl dl | vitkål
vitkål (strimlad) | ||
10 | morötter
morot (grovrivna) | ||
2 | äpplen äpple | ||
2 msk msk | äppelcidervinäger äppelcidervinäger | ||
2 dl dl | majonnäs majonnäs | ||
3 msk msk | senap senap |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPizza gjord på nattbakad högrev i egenkokt barbecuesås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Rub till högrev
1. Gnid in ruben i köttet.
2. Lägg köttet i en gryta
3. Häll på en del av bbq-såsen (så att det täcker köttet)
4. Tillsätt 1 klyftad lök, 4-5 klyftor vitlök och 4 stjälkselleri skurna i bitar runt om köttet.
5. Lägg på lock och baka i ugnen på ca 125 grader över natten.
Pizzadeg
1. Häll upp vattnet i en bunke, lös upp jästen och sockret i det.
2. Låt stå i 10 minuter.
3. Tillsätt oljan och blanda i mjöl.
4. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter
5. Tillsätt salt och fortsätt arbeta degen lite kraftigare i ca 3 minuter.
6. Forma degen till en boll och lägg tillbaka den i skålen som du oljat in med olivolja.
7. Pensla degen med olja, täck med plastfolie och låt jäsa 1 timme.
BBQ-sås
1. Koka ned lök, chili, cola, chilisås, whiskey och socker i ca 1 timme
2. Blanda i liquid smoke och 1 ruta mörk choklad
3. Krydda med salt och peppar
Vitlökssås med brieost
1.Smält brieosten och blanda med grädden. Om det blir lite grynigt så passera genom en sil.
2. Låt kallna och blanda sedan med 3 dl creme fraiche, 2 rivna vitlöksklyftor, hackad persilja, salt och peppar från kvarn.
Hemkokt tomatsås
1. Hacka löken och fräs i olivolja på hög värme i ca 5 minuter
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt reducera i ungefär en timme
3. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Pizzasallad
Blanda vitkål med rapsolja, ättika, vitvinsvinäger, basilika, oregano, flytande honung och en vitlöksklyfta. Massera in alla kryddor ordentligt.
Coleslaw
Blanda strimlad vitkål, grovrivna morötter och äpplen med äppelcidervinäger, majonnäs och senap.
Recept av:@merjahellgren-vinnare av#lidlsmästarevecka 10