
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 - 4 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
salt salt | |||
5 msk msk | olivolja olivolja | ||
0,5 paket paket | Jäst Jäst | ||
1 | lökar
lök (liten) | ||
1 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
1 burkar burk | passerade tomater passerade tomater | ||
1 tsk tsk | oregano oregano | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 nypor nypa | socker socker | ||
80 g g | parmesan parmesan | ||
250 g g | mozzarella mozzarella | ||
100 g g | gröna oliver
gröna oliver (avrunna) | ||
100 g g | emmentaler emmentaler | ||
100 g g | getost getost | ||
vetemjöl vetemjöl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPizza quattro formaggi
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda 3-4 dl mjöl, 0,25 tsk salt och 4 msk olja i en stor skål. Smula jästen och lös upp den i 2,5 dl ljummet vatten, tillsätt den i mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek på en varm plats i ca 1 timme.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i resten av olivoljan tills den blir genomskinlig. Häll i tomaterna och krydda med oregano, salt, peppar och socker. Låt det småkoka i 5-7 minuter, och rör om då och då. Skär av kanten på parmesanosten och riv osten. Låt mozzarellan rinna av och skär den i skivor. Låt oliverna rinna av och dela dem i halvor.
3. Knåda degen igen, dela den i två delar och forma till runda eller ovala pizzor på mjölat bord. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar. Stryk ut ett tunt lager tomatsås och täck degen med parmesan, mozzarella och emmentaler. Klicka ut getosten med två teskedar och strö ut oliverna. Grädda plåtarna efter varandra i ugnen vid 225 °C i ca 15 minuter tills pizzabottnarna är knapriga.