Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Pocherad torsk med broccoli- och blomkålsmash

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pocherad torsk

1 vatten vatten
1 dl dl salt salt
0,5 st st gula lökar gul lök
1 st st citroner citron
svartpeppar svartpeppar
(hela korn)
2 st st lagerblad lagerblad
4 st st torskfiléer torskfilé

Friterad kapris och rödbeta

5 msk msk socker socker
1 st st rödbetor rödbeta
1 burkar burk kapris kapris
rapsolja rapsolja

Broccoli- och blomkålsmash

0,5 huvud huvud blomkål blomkål
2 buketter bukett broccoli broccoli
1 dl dl grädde grädde
1 msk msk smör smör
vitpeppar vitpeppar
torskfiléer torskfilé

Pocherad torsk med broccoli- och blomkålsmash

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(7)

Gör så här:Pochera torsk:

1. Börja med att röra ut salt och socker i vattnet tills det löses upp, rimma torsken där i i ca 30 minuter.

2. Mät upp 1 liter vatten, 1 skivad citron, 2 lagerblad, 1/2 skivad gul lök, salt och svartpeppar i en vid kastrull eller stekpanna.

3. Koka upp och dra från plattan och lägg i torsken och låt dra sig i ca 4-5 minuter eller tills innertemp är 48-50 grader.

Fritera kapris och rödbeta

1. Skala 1 rödbeta och skiva tunt, strimla sedan och fritera i 160 gradig rapsolja i en kastrull tills det fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

2. Låt kapris torka på hushållspapper innan du friterar och fritera sen på samma sätt som rödbetan.

Broccoli- och blomkålsmash:

1. Dela 1/2 blomkålshuvud och 2 buketter broccoli i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de mjuknat och häll av vattnet.

2. Mixa tillsammans med 1 dl grädde och 1 msk smör, smaka av med salt och vitpeppar.

Recept av @nattismat - Vinnare av #lidlsmästare